Go Back Email Link
מתכון לעלי מנגולד ממולאים בבשר

מתכון לעלי מנגולד ממולאים בבשר

סוויט דולי
מתכון לעלי מנגולד ממולאים בבשר מתכון בטעם של פעם
Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 40 minutes
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שן שום כתושה
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

הרוטב

  • 25 עלי מנגולד שטופים היטב
  • 3 כפות שמן
  • חצי כוס מיץ לימון סחוט
  • 2-3 פרוסות לימון
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 2 כוסות מים

Instructions
 

  • מכינים קודם את הקציצות. מערבבים את הבשר עם התבלינים ומכינים קציצות ומניחים בצד
  • שוטפים את עלי המנגולד היטב
  • קוצצים כ- 5 עלי מנגולד ממלאים תחתית של סיר עם 5 עלי מנגולד קצוצים
  • את השורשים הלבנים מנקים ומניחים על המשטח הירוק
  • מפזרים פרוסות שום על כל העלים
  • את עלי המנגולד מניחים בצלחת ושמים במיקרו לדקה עד שתיים כדי שיהיו רכים ואפשר יהיה לעבוד איתם.
  • אפשר לחלוט במים חמים. לשפוך מים חמים על העלים עד שהם מתרככים.
  • מוציאים מהמיקרו הם נראים די סמרטוטים אבל ככה קל לעבוד איתם
  • מניחים את העלה עם הצד הפחוס למעלה
  • מניחים על העלה קציצת בשר ומתחילים לגלגל כמו בתמונה
  • בהתחלה זה נראה קשה בשני בשלישי וברביעי זה יתחיל לרוץ
  • את הקציצות העטופות במנגולד מניחים בסיר אחד ליד השני
  • שהקציצות יהיו צמודות זו לזו
  • אחרי שהסיר מלא, מפזרים מעל שום, פרוסות לימון
  • מוסיפים מים עם מיץ הלימון הסחוט מתבלים במלח ועל הכל מניחים צלחת
  • ככה בזמן הבישול הקציצות לא יזוזו לשום מקום
  • כשאתם מוסיפים את המים, שהנוזלים יכסו את הקציצות
  • מביאים לרתיחה. תטעמו אם יש מספיק לימון ומלח אם לא תוסיפו ולהנמיך את האש
  • לבשל על אש נמוכה שעה עד שהמים מתאדים אבל לא נגמרים! שישאר רוטב
  • חג שמח ובתיאבון!
Keyword מתכון לעלי מנגולד ממולאים בבשר