Go Back Email Link
מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

סוויט דולי
מתכון לפטה כבד כמו במסעדות מנה ראשונה נפלאה לחג
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לממרחים ומטבלים
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 700 גרם כבד עוף
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • 100 גרם נטורינה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום
  • 1 כף ברנדי

Instructions
 

  • מנקים את הכבדים היטב וחותכים לקוביות
  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים בצל מטגנים את הבצל עד לגוון זהוב שקוף
  • כשהבצל זהוב, מוסיפים קוביות כבד עוף ומטגנים היטב מכל הצדדים
  • מוסיפים מלח ופלפל ושום כתוש ומטגנים הכל ביחד
  • מטגנים הכל ביחד אבל לא מייבשים את הכבד
  • מעבירים את הכבד לבלנדר, כן בעודו חם
  • מוסיפים את הנטורינה או החמאה וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה
  • מוסיפים את הברנדי ועוד סיבוב בבלנדר
  • טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או פלפל
  • מרפדים ניילון נצמד לתבנית אינגלישקייק ויוצקים פנימה את מחית הכבד
  • מכסים מעל בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה לספיגת טעמים
  • ביום ההגשה, הופכים את התבנית על מגש מאורך
  • אפשר לפזר מעל פיצוחים ולהגיש עם ריבות ליד. פנטסטי! חג שמח ובתיאבון
Keyword מתכון לפטה כבד כמו במסעדות