מתכון לפטה כבד כמו במסעדות יכולה לשמש כמנה ראשונה נפלאה לשולחן החג. את הפטה כבד שאתם רואים הכין לנו בראש השנה החתן השבדי שלנו, ומי שאוהב כבד ליקק את האצבעות.
מודה שאצלנו במשפחה יש אנשים שלא טועמים כבד קצוץ או פטה כבד, אני משתגעת על זה ואף מתענגת. זה היה כל כך טעים!
דייויד הגיש את זה בתבנית אינגלישקייק ארוכה ולצערי נאלצתי לצלם רק את השאריות. כמובן שביקשתי את המתכון מדייויד בשבילכם.
פטה כבד הוא מעדן חגיגי ויוקרתי, שמוסיף טאץ' אלגנטי וטעים לכל שולחן חג.
פטה כבד ידוע בטעמו העשיר והחמאתי, ובמרקם החלק והמפנק שלו. הוא משתלב נהדר עם קרקרים או מצה, ויוצר ביס מענג במיוחד.
ניתן להכין פטה כבד יום או יומיים לפני החג, מה שמאפשר לכם להתפנות להכנת שאר המנות.
את פטה הכבד מגישים בדרך כלל עם ריבת בצל, ריבת תאנים או ריבת דובדבנים שמוסיפות מתיקות שמאזנת את טעמו העשיר של הפטה. אבל תאמינו לי גם פטה עם מצה הולך.
אפשר כמובן לפזר מעל פיצוחים כמו אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים שמוסיפים מרקם קראנצ'י.
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו88 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מבצע תחתיות לסירים ומחזיק מפיות ממתכת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתכון לפטה כבד כמו במסעדות
מתכון לפטה כבד כמו במסעדות
סוויט דוליIngredients
- 700 גרם כבד עוף
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- 100 גרם נטורינה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום
- 1 כף ברנדי
Instructions
- מנקים את הכבדים היטב וחותכים לקוביות
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים בצל מטגנים את הבצל עד לגוון זהוב שקוף
- כשהבצל זהוב, מוסיפים קוביות כבד עוף ומטגנים היטב מכל הצדדים
- מוסיפים מלח ופלפל ושום כתוש ומטגנים הכל ביחד
- מטגנים הכל ביחד אבל לא מייבשים את הכבד
- מעבירים את הכבד לבלנדר, כן בעודו חם
- מוסיפים את הנטורינה או החמאה וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה
- מוסיפים את הברנדי ועוד סיבוב בבלנדר
- טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או פלפל
- מרפדים ניילון נצמד לתבנית אינגלישקייק ויוצקים פנימה את מחית הכבד
- מכסים מעל בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה לספיגת טעמים
- ביום ההגשה, הופכים את התבנית על מגש מאורך
- אפשר לפזר מעל פיצוחים ולהגיש עם ריבות ליד. פנטסטי! חג שמח ובתיאבון
ממש עצוב לראות שאת מעודדת לבשל בשר עם חלב!!!!
חשבתי שיש לך קצת מסורת וכבוד לדת שלנו.
בהתחלה חשבתי שזו טעות אבל רשמת במפורש בתוך אופן ההכנה.
אני מתנתקת ממך במיידי.
חבל מאד!!!
אני לא מעודדת לבשל בשר עם חלב, אני נותנת לאנשים אפשרויות. גם כשאני נותנת מתכונים לעוגות פרווה וכותבת נטורינה, אנשים פונים אלי ושואלים אם אפשר להכין עם חמאה.
אני לא כופה את דעתי על אנשים, אני נותנת להם אפשרויות. צר לי שאת עוזבת. שתהייה שבת טובה.