מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

מתכון לפטה כבד כמו במסעדות מנה ראשונה נפלאה לשולחן החג

שתף
הדפסה
מתכון לפטה כבד כמו במסעדות
מה צריך

700 גרם כבד עוף מנוקה היטב
1 בצל גדול
5 כפות שמן
100 גרם חמאה או נטורינה
מלח, פלפל שחור
3 שיני שום
1 כף ברנדי

מה צריך

700 גרם כבד עוף מנוקה היטב
1 בצל גדול
5 כפות שמן
100 גרם חמאה או נטורינה
מלח, פלפל שחור
3 שיני שום
1 כף ברנדי

מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

מתכון לפטה כבד כמו במסעדות יכולה לשמש כמנה ראשונה נפלאה לשולחן החג. את הפטה כבד שאתם רואים הכין לנו בראש השנה החתן השבדי שלנו, ומי שאוהב כבד ליקק את האצבעות.

מודה שאצלנו במשפחה יש אנשים שלא טועמים כבד קצוץ או פטה כבד, אני משתגעת על זה ואף מתענגת. זה היה כל כך טעים!

דייויד הגיש את זה בתבנית אינגלישקייק ארוכה ולצערי נאלצתי לצלם רק את השאריות.  כמובן שביקשתי את המתכון מדייויד בשבילכם.

מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

פטה כבד הוא מעדן חגיגי ויוקרתי, שמוסיף טאץ' אלגנטי וטעים לכל שולחן חג.

פטה כבד ידוע בטעמו העשיר והחמאתי, ובמרקם החלק והמפנק שלו. הוא משתלב נהדר עם קרקרים או מצה, ויוצר ביס מענג במיוחד.

ניתן להכין פטה כבד יום או יומיים לפני החג, מה שמאפשר לכם להתפנות להכנת שאר המנות.

את פטה הכבד מגישים בדרך כלל עם ריבת בצל, ריבת תאנים או ריבת דובדבנים שמוסיפות מתיקות שמאזנת את טעמו העשיר של הפטה. אבל תאמינו לי גם פטה עם מצה הולך.

אפשר כמובן לפזר מעל פיצוחים כמו אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים שמוסיפים מרקם קראנצ'י.

בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו88 כאן- מתכונים לווטצא'פ

מבצע תחתיות לסירים ומחזיק מפיות ממתכת

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח

מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

 


מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

סוויט דולי
מתכון לפטה כבד כמו במסעדות מנה ראשונה נפלאה לחג
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לממרחים ומטבלים
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 700 גרם כבד עוף
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • 100 גרם נטורינה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום
  • 1 כף ברנדי

Instructions
 

  • מנקים את הכבדים היטב וחותכים לקוביות
  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים בצל מטגנים את הבצל עד לגוון זהוב שקוף
  • כשהבצל זהוב, מוסיפים קוביות כבד עוף ומטגנים היטב מכל הצדדים
  • מוסיפים מלח ופלפל ושום כתוש ומטגנים הכל ביחד
  • מטגנים הכל ביחד אבל לא מייבשים את הכבד
  • מעבירים את הכבד לבלנדר, כן בעודו חם
  • מוסיפים את הנטורינה או החמאה וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה
  • מוסיפים את הברנדי ועוד סיבוב בבלנדר
  • טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או פלפל
  • מרפדים ניילון נצמד לתבנית אינגלישקייק ויוצקים פנימה את מחית הכבד
  • מכסים מעל בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה לספיגת טעמים
  • ביום ההגשה, הופכים את התבנית על מגש מאורך
  • אפשר לפזר מעל פיצוחים ולהגיש עם ריבות ליד. פנטסטי! חג שמח ובתיאבון
Keyword מתכון לפטה כבד כמו במסעדות

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
2 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
מוחה בתוקף
מוחה בתוקף
3 חודשים לפני

ממש עצוב לראות שאת מעודדת לבשל בשר עם חלב!!!!
חשבתי שיש לך קצת מסורת וכבוד לדת שלנו.
בהתחלה חשבתי שזו טעות אבל רשמת במפורש בתוך אופן ההכנה.
אני מתנתקת ממך במיידי.
חבל מאד!!!

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים