Go Back Email Link
מתכון לפלפלים ממולאים בגריסים

מתכון לפלפלים ממולאים בגריסים

סוויט דולי
מתכון לפלפלים ממולאים בגריסים מנה טבעונית צמחונית נהדרת
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים טבעוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 4 פלפלים אדומים
  • 1 כוס גריסים מבושלים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה

Instructions
 

  • לפני הכל - שוטפים גריסים ומבשלים במים כשעה, אחרי כשעה, מסננים את הגריסים מהמים ושמים בקערה ומניחים בצד
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל מספר דקות עד שהבצל משחים
  • מוסיפים לסיר עם הבצל את רוטב העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מלח, פלפל וראס אל חנות, שיני שום פרוסות, מים ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  • מכינים את הפלפלים למילוי, חותכים את ראשי הפלפלים, מנקים מגרעינים ושוטפים
  • חורצים בתחתית הפלפל איקס כדי שהנוזלים יכנסו לפלפל בזמן הבישול
  • בקערה שמים את הגריסים המבושלים, מוסיפים לקערה פטרוזיליה, כוסברה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, ו - 4 כפות מרוטב העגבניות, מערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
  • ממלאים את הפלפלים בתערובת הגריסים
  • שמים את הפלפלים בסיר עם רוטב העגבניות ואם נשארו גריסים מפזרים בסיר
  • מביאים לרתיחה את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהתבשיל מוכן וסמיך. בתיאבון.
Keyword מתכון לפלפלים ממולאים בגריסים