לפני הכל - שוטפים גריסים ומבשלים במים כשעה, אחרי כשעה, מסננים את הגריסים מהמים ושמים בקערה ומניחים בצד
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל מספר דקות עד שהבצל משחים
מוסיפים לסיר עם הבצל את רוטב העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מלח, פלפל וראס אל חנות, שיני שום פרוסות, מים ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
מכינים את הפלפלים למילוי, חותכים את ראשי הפלפלים, מנקים מגרעינים ושוטפים
חורצים בתחתית הפלפל איקס כדי שהנוזלים יכנסו לפלפל בזמן הבישול
בקערה שמים את הגריסים המבושלים, מוסיפים לקערה פטרוזיליה, כוסברה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, ו - 4 כפות מרוטב העגבניות, מערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
ממלאים את הפלפלים בתערובת הגריסים
שמים את הפלפלים בסיר עם רוטב העגבניות ואם נשארו גריסים מפזרים בסיר
מביאים לרתיחה את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהתבשיל מוכן וסמיך. בתיאבון.