Go Back Email Link
מתכונים לצלי בקר

מתכון לצלי בקר שנמס בפה

סוויט דולי
מתכון לצלי בקר שנמס בפה מתכון קל הכנה וטעים אש
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes
Course מתכונים לצלי
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר כתף
  • 6 כפות שמן
  • 2 בצל
  • 2 גזר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 10 שיני שום
  • 4 עלי דפנה
  • 2 כוסות מים

Instructions
 

  • מנקים את גוש הבשר משומן ופורסים לפרוסות
  • חותכים את הבצל לפרוסות עגולות
  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
  • מניחים פרוסות בשר על הבצל המטוגן ומטגנים את פרוסות הבשר
  • אחרי מספר דקות הופכים לצד השני ומטגנים
  • ככה מטגנים את כל פרוסות הבשר
  • אחרי שגמרנו לטגן את כל הבשר, מניחים את פרוסות הבשר אחת על גבי השנייה בתוך הסיר
  • מפזרים את פרוסות הגזר מסביב
  • מוסיפים את שיני השום, מוסיפים מלח ופלפל שחור
  • יוצקים מים רותחים על הכל
  • מביאים לרתיחה, נוצר קצף על הבשר, עם כף מנקים את הקצף, מוציאים את הקצף מהסיר
  • מוסיפים את עלי הדפנה, מנמיכים את האש ונותנים לבשר את הזמן שלו להתבשל
  • אחרי כשעה, טועמים ואם צריך לשפר טעמים אולי להוסיף מלח או פלפל זה הזמן
  • סוגרים שוב את הסיר ומבשלים לאט לאט, משאירים על האש לפחות שלוש שעות
  • בסוף יהיה לכם סיר מושלם והצלי הכי נמס בפה שטעמתם. בתיאבון!
Keyword מתכון לצלי בקר שנמס בפה