מתכון לצלי בקר שנמס בפה, סיר שכולו אהבה. בסיר יש רק פרוסות של צלי בקר שמכינים לאט ובסוף כל ביס נמס בפה. בזמן האחרון כשאני מכינה צלי אני מחלקת שני סירים, חצי אחד גולש והשני פרוסות צלי בקר שנמסות בפה. במשפחה זה מתחלק, הבן שלי תמיד מעדיף את הגולש. החתן שלי וגם הנכדים מעדיפים את פרוסות הצלי. לקטנים חותכים את פרוסות הצלי לחתיכות קטנות והם מקבלים צלחת בשר עם אורז. הם אומרים שהוא טעים אש. מתכון שקל להכין עם הסברים וסרטון הדגמה וגם לכם יהיה לשבת סיר טעים.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
הכנתי לכם סרטון שתראו איך בדיוק הכנתי
לפני שאני מתחילה עם הצלי, שהוא גוש גדול, מנקים קצת את השומן מגוש הבשר ופורסים לפרוסות. ככה יהיה לכם צלי מושלם נמס בפה. הטריק, טיגון הבצל לגוון שחום. לאט לאט תטגנו את הבשר ואחרי זה כל פרוסת בשר מטגנים. מתחילים עם סיבוב ראשון של טיגון, אחרי מספר דקות הופכים את הבשר לצד השני, מטגנים שוב, אם צריך מעבירים לצלחת וממשיכים בטיגון. בסוף מחזירים את כל פרוסות הצלי לסיר ומבשלים הכל ביחד.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן33– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
הרוסטר שתכינו איתו את הצלי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הבשר נמס בפה, והרוטב – אמא'לה ואבא'לה!
חייבים לטבול את הלחם ברוטב כמה שהוא טעים
הבצל מתרכך, הגזר ספוג בטעמים, היידה – אתם תהנו כל כך.
מתכון לצלי בקר שנמס בפה
מתכון לצלי בקר שנמס בפה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר כתף
- 6 כפות שמן
- 2 בצל
- 2 גזר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 10 שיני שום
- 4 עלי דפנה
- 2 כוסות מים
Instructions
- מנקים את גוש הבשר משומן ופורסים לפרוסות
- חותכים את הבצל לפרוסות עגולות
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- מניחים פרוסות בשר על הבצל המטוגן ומטגנים את פרוסות הבשר
- אחרי מספר דקות הופכים לצד השני ומטגנים
- ככה מטגנים את כל פרוסות הבשר
- אחרי שגמרנו לטגן את כל הבשר, מניחים את פרוסות הבשר אחת על גבי השנייה בתוך הסיר
- מפזרים את פרוסות הגזר מסביב
- מוסיפים את שיני השום, מוסיפים מלח ופלפל שחור
- יוצקים מים רותחים על הכל
- מביאים לרתיחה, נוצר קצף על הבשר, עם כף מנקים את הקצף, מוציאים את הקצף מהסיר
- מוסיפים את עלי הדפנה, מנמיכים את האש ונותנים לבשר את הזמן שלו להתבשל
- אחרי כשעה, טועמים ואם צריך לשפר טעמים אולי להוסיף מלח או פלפל זה הזמן
- סוגרים שוב את הסיר ומבשלים לאט לאט, משאירים על האש לפחות שלוש שעות
- בסוף יהיה לכם סיר מושלם והצלי הכי נמס בפה שטעמתם. בתיאבון!