Go Back Email Link
מתכון לקובנה בייתית מדהימה

מתכון לקובנה בייתית מדהימה

סוויט דולי
מתכון לקובנה בייתית מדהימה נהדרת בטעמה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים
  • 200 גרם חמאה

Instructions
 

  • מוציאים חמאה מהמקרר, שתהייה בטמפרטורת החדר
  • שמים בקערת מיקסר קמח ומוסיפים סוכר ומערבבים
  • מוסיפים את השמרים ונותנים למיקסר לעבוד דקה
  • מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר להסתובב לאט שני סיבובים
  • מוסיפים את המים כוס אחרי כוס לאט
  • נותנים למיקסר לעבוד עשר דקות עד שהבצק נתלווה על וו הלישה
  • מוציאים את הבצק, עם הידיים מלטפים אותו, מעסים אותו, משמנים את תבנית המיקסר
  • מחזירים את הבצק לתוך התבנית
  • מתפיחים את הבצק כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • מוציאים, עם היד מוציאים את האוויר מהבצק
  • מוציאים את הבצק מהתבנית, לשים היטב ומגלגלים לרולדה ארוכה
  • מחלקים את הבצק לשמונה חתיכות, מכסים בינתיים את הבצק ומתחילים לפתוח כל כדור
  • מורחים חמאה על כדור בצק ומתחילים עם הידיים לפתוח את כדור הבצק
  • מרדדים את הבצק שלנו דק-דק וכל הזמן עם חמאה מורחים
  • אחרי שיש לנו ריבוע של בצק, מקפלים מצד אחד, מקפלים את הצד השני ומניחים על הבצק
  • מורחים עוד קצת חמאה ומגלגלים לרולדה קטנה, מניחים בצד
  • ככה מכינים את כל הקובנות הקטנות והנהדרות
  • משמנים תבנית ג'חנון עגולה היטב בחמאה, מכל הצדדים
  • מניחים את הג'חנון בתוך התבנית, מורחים עוד קצת חמאה מעל
  • מניחים בצד להתפחה נוספת של חצי שעה, אחרי חצי שעה מכסים את תבנית הג'חנון
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית מכוסה
  • אופים כארבעים דקות, פותחים את התנור, מורידים את המכסה ואופים עוד כרבע שעה
  • משחימים את הקובנה שלנו. אחרי שהקובנה חומה, מוציאים את הקובנה מהתנור
  • מקררים בחוץ, אפשר להפוך מהתבנית ולתת לקובנה להתקרר. תהנו. בתיאבון.