מתכון לקובנה בייתית מדהימה הכנתי אחרי שקיבלתי את ההודעה הבאה: "דולי הבת שלי בהריון והיא רוצה קובנה. יש לך מתכון?"
אז לא. לא היה לי מתכון אבל בדיוק התחדשתי במיקסר חדש והחלטתי שזו הזדמנות פז לבדוק את המיקסר. ואיזה אתגר יותר טוב היה בשבילי להכין קובנה? תשמעו הפתעתי אפילו את עצמי.
קובנה היא מאפה ייחודי וטעים במיוחד. היא רכה, אוורירית. קובנה היא חלק בלתי נפרד מהמטבח התימני, והיא מוגשת באופן מסורתי בשבתות ובחגים.
התחדשתי עם מיקסר קנווד מקצועי מיקסר שף מהסדרה היוקרתית קנווד KENWOOD שהגיע עם שתי! קערות וזה בשבילי יתרון עצום.
יש לו מסך מגע לשליטה מלאה, והשוס – הוא שוקל את המצרכים לפני ההכנה. עוד הפתעה נהדרת, יש לו תאורה LED לתוך קערת המיקסר.
יש לו פעולת ערבול ייחודית, יסודית, תוך שמירה על מהירות קבועה גם בתנאי עומס כבד, ואני הלכתי על קילו קמח כדי לראות את הסיבולת שלו. עבד כמו שד. תראו את החתיך החדש שלי.
מיקסר קנווד מיקסר שף XL טיטניום פטיסייר הסדרה היוקרתית
יש לו עוד מגוון רחב של תכניות / פעולות מובנות לצורך הכנת עוגות, המסת שוקולד והתפחת בצק, אבל בואו נתחיל עם הקובנה המהממת שלי. בואו תראו איך הכנתי
מודה ומתוודה, פעמיים הכנתי את הקובנה. פעם עם קילו ופעם עם חצי קילו, כדי להיות בטוחה בתוצאות. הטיפ העיקרי – לאחר תפיחת הבצק, חתכתי לחתיכות. כל חתיכת בצק פותחים למצב דק-דק עם המון המון חמאה. כן. תפתחו את הבצק כמה שיותר דק ואל תחסכו בחמאה, זה מה שיעשה לכם את הקובנה רכה מבפנים וקראנצ'ית מבחוץ.
תראו את הקובנה לפני שנכנסה לתנור
בפעם השנייה הכנתי בבוקר, ובערב הבאתי ליומולדת של הנכד. הקובנה חוסלה! . בשתי הפעמים הקובנה יצאה פריכה מבחוץ ואוורירית ורכה מבפנים.
בואו לסטורי שלי האינסטגרם של סוויט ותראו איך אהבו אותה. הנה היפה שלנו שיצאה מהתנור
אחרי שהפכתי אותה נשארה מהממת ביופייה
דולי הכינה קובנה!
וכן, כן, כן. אוורירית ונהדרת בפנים
מחפשים עוד מתכונים ללחם ולחמניות? בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
הקובנה המדהימה שלי
בשיתוף קנווד מבית @ברימאג – Brimag
מתכון לקובנה בייתית מדהימה
מתכון לקובנה בייתית מדהימה
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו קמח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים
- 200 גרם חמאה
Instructions
- מוציאים חמאה מהמקרר, שתהייה בטמפרטורת החדר
- שמים בקערת מיקסר קמח ומוסיפים סוכר ומערבבים
- מוסיפים את השמרים ונותנים למיקסר לעבוד דקה
- מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר להסתובב לאט שני סיבובים
- מוסיפים את המים כוס אחרי כוס לאט
- נותנים למיקסר לעבוד עשר דקות עד שהבצק נתלווה על וו הלישה
- מוציאים את הבצק, עם הידיים מלטפים אותו, מעסים אותו, משמנים את תבנית המיקסר
- מחזירים את הבצק לתוך התבנית
- מתפיחים את הבצק כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
- מוציאים, עם היד מוציאים את האוויר מהבצק
- מוציאים את הבצק מהתבנית, לשים היטב ומגלגלים לרולדה ארוכה
- מחלקים את הבצק לשמונה חתיכות, מכסים בינתיים את הבצק ומתחילים לפתוח כל כדור
- מורחים חמאה על כדור בצק ומתחילים עם הידיים לפתוח את כדור הבצק
- מרדדים את הבצק שלנו דק-דק וכל הזמן עם חמאה מורחים
- אחרי שיש לנו ריבוע של בצק, מקפלים מצד אחד, מקפלים את הצד השני ומניחים על הבצק
- מורחים עוד קצת חמאה ומגלגלים לרולדה קטנה, מניחים בצד
- ככה מכינים את כל הקובנות הקטנות והנהדרות
- משמנים תבנית ג'חנון עגולה היטב בחמאה, מכל הצדדים
- מניחים את הג'חנון בתוך התבנית, מורחים עוד קצת חמאה מעל
- מניחים בצד להתפחה נוספת של חצי שעה, אחרי חצי שעה מכסים את תבנית הג'חנון
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית מכוסה
- אופים כארבעים דקות, פותחים את התנור, מורידים את המכסה ואופים עוד כרבע שעה
- משחימים את הקובנה שלנו. אחרי שהקובנה חומה, מוציאים את הקובנה מהתנור
- מקררים בחוץ, אפשר להפוך מהתבנית ולתת לקובנה להתקרר. תהנו. בתיאבון.
התכוונת …
משמנים סיר קובנה ומניחים את כל הקובנות הקטנות הנהדרות (:)
התכוונתי משמנים סיר של ג'חנון(: ומכניסים את כל הקובנות. מתקנת. תודה!
ואני חשבתי שטעיתי חחח עכשיו הבנתי על מה את מדברת. כן כן סיר קובנה(: