Go Back Email Link
מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם

מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם

סוויט דולי
מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם, פנקייקים ממולאים וטבולים בסירופ סוכר, מושלמים בטעמם
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים ליום כיפור
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ורבע כוסות מים
  • 2 כפות שמן למריחה על הקטאייף

מילוי אגוזים

  • 200 גרם אגוזים קצוצים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון

מילוי גבינה

  • 500 גרם גבינץ ג'יבנה ערביה ממותקת או גבינת טוברוג או כנען
  • חצי כוס אבקת סוכר

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף לימון סחוט
  • 1 שקית סוכר וניל

Instructions
 

  • שמים את הקמח, סולת, סוכר, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתיה בקערה ומערבבים
  • מוסיפים את המים ומערבבים לבלילה אחידה. ניתן להכין במעבד מזון את הבלילה
  • נותנים לבלילה לנוח כעשר דקות
  • פורשים מגבת מטבח עליה שמים את הפנקייקים לאחר הבישול במחבת
  • מחממים מחבת וכשהוא חם יוצקים רבע כוס בלילה ומנענעים את המחבת כדי שהבלילה תהייה דקה
  • נותנים לבלילה להתבשל עד שיש בועות למעלה
  • כשלמטה יש שכבה טיפה חומה אפשר להוציא את הקטאייף ולהניח על מגבת המטבח
  • ככה מכינים את כל הקטעייף אחד אחרי השני ומכיחים על מגבת המטבח

סירופ סוכר

  • שמים בסיר סוכר, מים, מיץ לימון וסוכר וניל ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות. סוגרים את האש ומקררים.

במילוי גבינה

  • את גבינת הג'יבנה אם היא ממותקת לא מוסיפים לה כלום, במידה ולא תוסיפו חצי כוס אבקת סוכר. לגבי גבינת הכנען והטוברוג אותו דבר ולערבב היטב
  • שמים כפית גבינה בתוך הקטאיף ומהדקים היטב

מלית אגוזים

  • מערבבים בקערה את האגוזים הקצוצים עם הסוכר והקינמון לתערובת אחידה
  • לוקחים כל קטאייף מניחים על כף היד, שמים כף מהבלילה של האגוזים ומקפלים לשניים
  • מהדקים את הקצוות היטב אחד לשני
  • מניחים בתבנית אפייה אחד אחרי השני
  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • אחרי שהכנתם את הקטאייף מורחים אותם במעט שמן כל קטאייף
  • לתנור חם מכניסים את הקטאייף ואופים כ-10-12 דקות ומוציאים
  • טובלים קטאייף חם בסירופ קר. מכניסים את הקטעייף וטובלים אותו היטב מכל הצדדים.
  • נותנים לו לנוח דקה או שניים ברוטב ומוציאים,
  • נותנים לרוטב לטפטף חזרה לסיר ומניחים את הקטאייף בתבנית הגשה. בתיאבון!
Keyword מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם