מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם

מתכון לקטאיף עם אגוזים מושלם פנקייקים קטנים ממולאים אגוזים סוכר וקינמון טבולים בסירופ סוכר

שתף
הדפסה
מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם
מה צריך

2 כוסות קמח
חצי כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית סוכר
קורט מלח
2 ורבע כוסות מים

מילוי אגוזים
200 גרם אגוזים קצוצים
2 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון

סירופ סוכר
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כף לימון סחוט
1 שקית סוכר וניל

מה צריך

2 כוסות קמח
חצי כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית סוכר
קורט מלח
2 ורבע כוסות מים

מילוי אגוזים
200 גרם אגוזים קצוצים
2 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון

סירופ סוכר
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כף לימון סחוט
1 שקית סוכר וניל

מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם

אצלנו בצאת הצום היה נהוג לאכול עוגיות ממולאות בשקדים טרבדוס של נונה, מודה השנה הייתי קצת עייפה מהבישולים ומהאירוחים והחלטתי להכין את הקטאיף שקל להכין אותם. קטאייף אלה פנקייקים ממולאים באגוזים, סוכר וקינמון וטבולים בסירופ סוכר. קל להכין אותם והם נפלאים בטעמם.

בואו לאינסטוש טעים אצלי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

את המתכון לקטאייף קבלתי מרשיד.  רשיד מבשל אוכל ערבי מסורתי עליו גדל בבית אמא. במטבח של רשיד תוכלו לראות מגוון מנות שרשיד מכין.

רשיד מאמין שאוכל צריך להיות אסתטי מבלי להתפשר על הטעם והוא מביא לכם את המטבח הערבי במיטבו. תוכלו למצוא אצל רשיד מגוון גדול של מנות מסורתיות מהמטבח הערבי, גם כאלו שאתם עדיין לא מכירים. רשיד מבשל ועובד באיזור הצפון וגם באיזור המרכז. פעמיים בשבוע הוא מבשל ושולח את האוכל עם שליחים עד בית הלקוח. להזמנות – 054-950-5815

סיאדייה מקלובה דג עם אורז

הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים קטאייף

 

בזמנו רשיד הכין איתי את הקטאייף, השבוע החלטתי להכין לבד והם יצאו נהדרים. הנה כמה כללים שיצאו לכם גם קטאייף מושלמים.

מכינים את הבלילה כמו לפנקייק. היא צריכה להיות אחידה וטיפה סמיכה. אחרי ההכנה שמים אותה כמה דקות שתנוח. יוצקים כל פעם למחבת לא משומן קצת מהבלילה וכשיש בועות סימן שהקטאייף שלכם מתחיל להיות מוכן.

לא הופכים לצד השני. נותנים לקטאייף להתבשל מספר דקות וכשהבצק למטה קצת חום, מעבירים למגבת מטבח ומניחים אחד ליד השני כדי שיתקררו.

"</p

.

ממלאים כל קטאייף במלית אגוזים טחונים , סוכר וקינמון וסוגרים. מהדקים היטב את הקצוות. זה הטריק הכי חשוב, תהדקו היטב ומניחים אותה בתבנית אפייה.

"</p

 

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

מחפשים עוד מתכונים ליום כיפור? בבקשה
מתכונים ליום כיפור

 

 

מורחים שמן, מכניסים לאפייה, מוציאים טובלים בסירופ סוכר והללוייה!

"</p
הקוצץ החדש עם הקערה מפלסטיק

הם טעימים ונהדרים ואתם תאהבו אותם בטוח כמוני

"</h3

מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם

 

מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם

סוויט דולי
מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם, פנקייקים ממולאים וטבולים בסירופ סוכר, מושלמים בטעמם
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים ליום כיפור
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ורבע כוסות מים
  • 2 כפות שמן למריחה על הקטאייף

מילוי אגוזים

  • 200 גרם אגוזים קצוצים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף לימון סחוט
  • 1 שקית סוכר וניל

Instructions
 

  • שמים את הקמח, סולת, סוכר, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתיה בקערה ומערבבים
  • מוסיפים את המים ומערבבים לבלילה אחידה. ניתן להכין במעבד מזון את הבלילה
  • נותנים לבלילה לנוח כעשר דקות
  • פורשים מגבת מטבח עליה שמים את הפנקייקים לאחר הבישול במחבת
  • מחממים מחבת וכשהוא חם יוצקים רבע כוס בלילה ומנענעים את המחבת כדי שהבלילה תהייה דקה
  • נותנים לבלילה להתבשל עד שיש בועות למעלה
  • כשלמטה יש שכבה טיפה חומה אפשר להוציא את הקטאייף ולהניח על מגבת המטבח
  • ככה מכינים את כל הקטעייף אחד אחרי השני ומכיחים על מגבת המטבח

סירופ סוכר

  • שמים בסיר סוכר, מים, מיץ לימון וסוכר וניל ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות. סוגרים את האש ומקררים.

מלית אגוזים

  • מערבבים בקערה את האגוזים הקצוצים עם הסוכר והקינמון לתערובת אחידה
  • לוקחים כל קטאייף מניחים על כף היד, שמים כף מהבלילה של האגוזים ומקפלים לשניים
  • מהדקים את הקצוות היטב אחד לשני
  • מניחים בתבנית אפייה אחד אחרי השני
  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • אחרי שהכנתם את הקטאייף מורחים אותם במעט שמן כל קטאייף
  • לתנור חם מכניסים את הקטאייף ואופים כ-10-12 דקות ומוציאים
  • טובלים קטאייף חם בסירופ קר. מכניסים את הקטעייף וטובלים אותו היטב מכל הצדדים.
  • נותנים לו לנוח דקה או שניים ברוטב ומוציאים,
  • נותנים לרוטב לטפטף חזרה לסיר ומניחים את הקטאייף בתבנית הגשה. בתיאבון!
Keyword מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים