אצלנו בצאת הצום היה נהוג לאכול עוגיות ממולאות בשקדים טרבדוס של נונה, מודה השנה הייתי קצת עייפה מהבישולים ומהאירוחים והחלטתי להכין את הקטאיף שקל להכין אותם. קטאייף אלה פנקייקים ממולאים באגוזים, סוכר וקינמון וטבולים בסירופ סוכר. קל להכין אותם והם נפלאים בטעמם.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
את המתכון לקטאייף קבלתי מרשיד. רשיד מבשל אוכל ערבי מסורתי עליו גדל בבית אמא. במטבח של רשיד תוכלו לראות מגוון מנות שרשיד מכין.
רשיד מאמין שאוכל צריך להיות אסתטי מבלי להתפשר על הטעם והוא מביא לכם את המטבח הערבי במיטבו. תוכלו למצוא אצל רשיד מגוון גדול של מנות מסורתיות מהמטבח הערבי, גם כאלו שאתם עדיין לא מכירים. רשיד מבשל ועובד באיזור הצפון וגם באיזור המרכז. פעמיים בשבוע הוא מבשל ושולח את האוכל עם שליחים עד בית הלקוח. להזמנות – 054-950-5815
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים קטאייף
בזמנו רשיד הכין איתי את הקטאייף, השבוע החלטתי להכין לבד והם יצאו נהדרים. הנה כמה כללים שיצאו לכם גם קטאייף מושלמים.
מכינים את הבלילה כמו לפנקייק. היא צריכה להיות אחידה וטיפה סמיכה. אחרי ההכנה שמים אותה כמה דקות שתנוח. יוצקים כל פעם למחבת לא משומן קצת מהבלילה וכשיש בועות סימן שהקטאייף שלכם מתחיל להיות מוכן.
לא הופכים לצד השני. נותנים לקטאייף להתבשל מספר דקות וכשהבצק למטה קצת חום, מעבירים למגבת מטבח ומניחים אחד ליד השני כדי שיתקררו.
.
ממלאים כל קטאייף במלית אגוזים טחונים , סוכר וקינמון וסוגרים. מהדקים היטב את הקצוות. זה הטריק הכי חשוב, תהדקו היטב ומניחים אותה בתבנית אפייה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים ליום כיפור? בבקשה
מתכונים ליום כיפור
מורחים שמן, מכניסים לאפייה, מוציאים טובלים בסירופ סוכר והללוייה!
הם טעימים ונהדרים ואתם תאהבו אותם בטוח כמוני
מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם
מתכון לקטאייף עם אגוזים מושלם
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות קמח
- חצי כוס סולת
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית סוכר
- קורט מלח
- 2 ורבע כוסות מים
- 2 כפות שמן למריחה על הקטאייף
מילוי אגוזים
- 200 גרם אגוזים קצוצים
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפיות קינמון
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כף לימון סחוט
- 1 שקית סוכר וניל
Instructions
- שמים את הקמח, סולת, סוכר, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתיה בקערה ומערבבים
- מוסיפים את המים ומערבבים לבלילה אחידה. ניתן להכין במעבד מזון את הבלילה
- נותנים לבלילה לנוח כעשר דקות
- פורשים מגבת מטבח עליה שמים את הפנקייקים לאחר הבישול במחבת
- מחממים מחבת וכשהוא חם יוצקים רבע כוס בלילה ומנענעים את המחבת כדי שהבלילה תהייה דקה
- נותנים לבלילה להתבשל עד שיש בועות למעלה
- כשלמטה יש שכבה טיפה חומה אפשר להוציא את הקטאייף ולהניח על מגבת המטבח
- ככה מכינים את כל הקטעייף אחד אחרי השני ומכיחים על מגבת המטבח
סירופ סוכר
- שמים בסיר סוכר, מים, מיץ לימון וסוכר וניל ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות. סוגרים את האש ומקררים.
מלית אגוזים
- מערבבים בקערה את האגוזים הקצוצים עם הסוכר והקינמון לתערובת אחידה
- לוקחים כל קטאייף מניחים על כף היד, שמים כף מהבלילה של האגוזים ומקפלים לשניים
- מהדקים את הקצוות היטב אחד לשני
- מניחים בתבנית אפייה אחד אחרי השני
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- אחרי שהכנתם את הקטאייף מורחים אותם במעט שמן כל קטאייף
- לתנור חם מכניסים את הקטאייף ואופים כ-10-12 דקות ומוציאים
- טובלים קטאייף חם בסירופ קר. מכניסים את הקטעייף וטובלים אותו היטב מכל הצדדים.
- נותנים לו לנוח דקה או שניים ברוטב ומוציאים,
- נותנים לרוטב לטפטף חזרה לסיר ומניחים את הקטאייף בתבנית הגשה. בתיאבון!