Go Back Email Link
מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

סוויט דולי
מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים ריבת חלומות
Course מתכונים לריבות
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 1 קילו חצילים קטנים קטנים
  • 1 קילו סוכר
  • 4-5 שיני ציפורן
  • 1 מקל וניל
  • 1 כף לימון סחוט

Instructions
 

  • שוטפים היטב את החצילים ומייבשים
  • מנקבים את החצילים עם קיסם בכמה מקומות שלא יתפוצצו בזמן הבישול
  • ממלאים סיר עם מים, מכניסים את החצילים פנימה ומרתיחים, אחרי הרתיחה שופכים את המשים. תעשו ככה פעמיים או שלוש
  • מעבירים את החצילים למסננת שיגרו מהם המים לחלוטין
  • מכינים סיר עם סירופ סוכר, שמים בסיר את הסוכר עם התבלינים והלימון ומיסים לאט לאט את הסוכר
  • כשהסוכר נמס ויש סירופ, מכניסים את החצילים לאט לאט על אש נמוכה כשעה שעה וחצי, מדי פעם מערבבים בזהירות.
  • הופכים אותם מדי פעם כדי שכל החצילים יספגו את הטעם
  • איך יודעים שהחצילים מוכנים? לוקחים צלחת אפילו לא חייבת להקפיא אותה, יוצקים מעט סירופ על הצלחת, מעבירים אצבע באמצע, אם יש שביל, הריבה מוכנה. אם הנוזלים מתערבבים תנו לריבה להתבשל עוד קצת.
  • אבל! לא לעזוב אותה לבד שהנוזלים לא יגמרו והכל יתייבש. בהצלחה וחג שמח!
Keyword מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים