Go Back Email Link
מתכון מנצח לסופגניות אפויות

מתכון מנצח לסופגניות אפויות

סוויט דולי
מתכון מנצח לסופגניות אפויות רכות כמו עננים מושלמות בטעמן
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 3 hours
Course מתכונים לסופגניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים של שימרית
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם נטורינה
  • רבע כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס מים

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה

סירופ סוכר

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית מיץ לימון

קרם וניל

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כף אבקת סוכר
  • סוכריות צבעוניות

Instructions
 

  • שמים במיקסר קמח עם שמרים ומערבבים
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים
  • מוסיפים את הנטורינה והמלח ומערבבים
  • מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות לפחות
  • הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
  • משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
  • אפשר לשים את הקערה בלילה במקרר או להתפיח כשעה וחצי
  • מוציאים מההתפחה, לשים את הבצק היטב ומגלגלים לרולדה ארוכה
  • מכינים 10 כדורים של 100 גרם ועוד 2 כדורים של 70 גרם
  • כל כדור בצק מרדדים היטב ופותחים אותו, מגלגלים את הבצק
  • יוצרים כדור עגול ומכדררים אותו בכף יד סגורה ליצירת כדור עגול וחלק
  • מעבירים לתבנית אפייה ומסדרים את הסופגניות מרוחקים אחד מהשני
  • נותנים להם לתפוח עוד כשעה
  • אחרי שתפחו, מורחים את כל הסופגניות בביצה טרופה היטב על כל הסופגניות
  • לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים את הסופגניות כעשרים דקות עד שהן משחימות קלות
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר
  • מרתיחים בסיר סוכר, מים, תמצית וניל ולימון. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
  • מוציאים מהתנור את הסופגניות ומורחים היטב עם הסירופ סוכר מכף רגל ועד ראש, שיהיו עטופות היטב בסירופ סוכר
  • נותנים לסופגניות להתקרר
  • מכינים קרם וניל, מקציפים שמנת עם סוכר לקצפת בהירה
  • כשהסופגניות התקררו אפשר לחצות באמצע ולמלא בקרם או לצפות מלמעלה בהמון קצפת
  • מקשטים בסוכריות צבעוניות. שיהיה חג שמח וטעים!
Keyword מתכון מנצח לסופגניות אפויות