שמים במיקסר קמח עם שמרים ומערבבים
מוסיפים את הסוכר ומערבבים
מוסיפים את הנטורינה והמלח ומערבבים
מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות לפחות
הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
אפשר לשים את הקערה בלילה במקרר או להתפיח כשעה וחצי
מוציאים מההתפחה, לשים את הבצק היטב ומגלגלים לרולדה ארוכה
מכינים 10 כדורים של 100 גרם ועוד 2 כדורים של 70 גרם
כל כדור בצק מרדדים היטב ופותחים אותו, מגלגלים את הבצק
יוצרים כדור עגול ומכדררים אותו בכף יד סגורה ליצירת כדור עגול וחלק
מעבירים לתבנית אפייה ומסדרים את הסופגניות מרוחקים אחד מהשני
נותנים להם לתפוח עוד כשעה
אחרי שתפחו, מורחים את כל הסופגניות בביצה טרופה היטב על כל הסופגניות
לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכניסים את התבנית
אופים את הסופגניות כעשרים דקות עד שהן משחימות קלות
בינתיים מכינים סירופ סוכר
מרתיחים בסיר סוכר, מים, תמצית וניל ולימון. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
מוציאים מהתנור את הסופגניות ומורחים היטב עם הסירופ סוכר מכף רגל ועד ראש, שיהיו עטופות היטב בסירופ סוכר
נותנים לסופגניות להתקרר
מכינים קרם וניל, מקציפים שמנת עם סוכר לקצפת בהירה
כשהסופגניות התקררו אפשר לחצות באמצע ולמלא בקרם או לצפות מלמעלה בהמון קצפת
מקשטים בסוכריות צבעוניות. שיהיה חג שמח וטעים!