מתכון מנצח לסופגניות אפויות, סופגניות רכות כמו עננים, סופגניות "לא תנצחו אותי", כי היום אנחנו כולנו עם אחד ומתפללים לניסים. הילדים הגיעו ביום שאפיתי את הסופגניות והנכדים קפצו ואמרו "ואו! איזה ריח מדהים של סופגניות יש אצלך מורמור!"

סופגניות בטעם של פעם, סופגניות אפויות שיצאו מו-מוש-מושלמות בטעמן והקישוטים שפיזרתי עליהם עשו שמח בלב וכולם התפעלו. הילדים טרפו לפני ארוחת הערב מרוב שלא הצליחו להתאפק. גור בן השלוש, לא אהב את כל הקישוטים והוא רצה "סופגניה בלי כלום" וכמובן קיבל. בזקתי על הסופגניה אבקת סוכר והוא אכל אותה בהנאה מלאה.
הכנתי לכם סרטון שתראו כמה קל להכין
הכנתי את הבצק לסופגניות עם שמרים טריים של שימרית, שעושים תמיד את העבודה טובה יותר. השמרים הטריים נוחים לעבודה כמו שמרים יבשים אבל אין להשוות בין התפיחה שלהם לתפיחה של שמרים יבשים.
הבצק יצא לנו ע-נ-נים. ממש סופגניות בטעם וריח כמו של פעם.
חזרנו לזמנים הטובים שסופגניות מכינים בבית, לא משלמים עשרות שקלים, ויש לכם סופגניות נהדרות.

כדי שהסופגניות יהיו פרווה, הכנתי את הסופגניות עם נטורינה בטעם חמאה, מה שגרם לסופגניה להיות רכה ונהדרת.
חייבת להודות, אף אחד לא תאר לעצמו שזו סופגניה פרווה

הבצק בפנים רך כמו עננים

כמה הנחיות בנוגע להכנה. הבצק בזמן ההכנה מאד רך וזה בסדר גמור. לאחר ההתפחה מכינים כדורים, שמים בתבנית, ונותנים להם התפחה נוספת. כאן אתם יכולים לראות את הסופגניות לאחר ההתפחה השנייה.
חשוב לציין – הסופגניות מעולות ביום הראשון של הכנתן רכות וטעימות. כשהן יוצאות מהתנור – ואו! אבל גם ביום השני היו טעימות מאד. חלק מהסופגניות, שמתי במקרר בקופסה סגורה, וכשבאו הנכדים, הוצאתי, חיממתי קלות בתנור – קישטתי והגשתי. היו נהדרות.
ישנה עוד אפשרות – אפשר להכין חצי מכמות הסופגניות לאפות, ואת הבצק אפשר לשמור במקרר ליום המחרת ואז לאפות.
אחרי האפייה מורחים את הסופגניות בסירופ סוכר מה שעושה אותן מתוקות ונהדרות.

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
חלק מהסופגניות, חציתי באמצע כמו סופגניות מריטוצ'ו ומילאתי בקרם
וחלק קישטתי את כל הסופגניה בקרם.
לא תנצחו אותי עם סופגניות בצבעי כחול לבן


מבצע שלא תירצו לפספס ל48 שעות בלבד!!! 20% הנחה על צמיד הלוחמת
מתנת חנוכה מרהיבה ביופיה

צמיד רצועות מרהיב ואופנתי לנשים ונערות. קל לענוד אותו עם סוגר מגנטי ולשלב אותו בכל סגנון
תמיד משדרג את הסטיילינג ומושך מחמאות.
בואו תחזקו ותעודדו את האהובות סביבכם,
תפנקו אותן במתנה לכבוד חנוכה. את האישה, הבת, הנכדה
גם להרים לעצמכן את המורל,
וגם לתמוך בעסק כחול לבן
לבחירה 3 אפשרויות צבע: שחור/לבן/ מוקה
הצמידים במהדורה מוגבלת
כל צמיד נארז נוצר ונארז באופן אישי עם כרטיס מסר מחזק.
לרכישה??
לקבלת ההטבה הקלידו קוד קופון:
הלוחמת
לציפוי הסופגניות בגירסת פרווה – יש להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
סופגניות אפויות "לא תנצחו אותי" מושלמות בטעמן
מתכון מנצח לסופגניות אפויות
הפוסט בשיתוף "שימרית"

מתכון מנצח לסופגניות אפויות
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים טריים של שימרית
- חצי כוס סוכר
- 200 גרם נטורינה
- רבע כפית מלח
- 2 ביצים
- 3/4 כוס מים
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
סירופ סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית מיץ לימון
קרם וניל
- 250 מל שמנת מתוקה
- 2 כפיות סוכר
- 1 כף אבקת סוכר
- סוכריות צבעוניות
Instructions
- שמים במיקסר קמח עם שמרים ומערבבים
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים
- מוסיפים את הנטורינה והמלח ומערבבים
- מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות לפחות
- הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
- משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
- אפשר לשים את הקערה בלילה במקרר או להתפיח כשעה וחצי
- מוציאים מההתפחה, לשים את הבצק היטב ומגלגלים לרולדה ארוכה
- מכינים 10 כדורים של 100 גרם ועוד 2 כדורים של 70 גרם
- כל כדור בצק מרדדים היטב ופותחים אותו, מגלגלים את הבצק
- יוצרים כדור עגול ומכדררים אותו בכף יד סגורה ליצירת כדור עגול וחלק
- מעבירים לתבנית אפייה ומסדרים את הסופגניות מרוחקים אחד מהשני
- נותנים להם לתפוח עוד כשעה
- אחרי שתפחו, מורחים את כל הסופגניות בביצה טרופה היטב על כל הסופגניות
- לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים את הסופגניות כעשרים דקות עד שהן משחימות קלות
- בינתיים מכינים סירופ סוכר
- מרתיחים בסיר סוכר, מים, תמצית וניל ולימון. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
- מוציאים מהתנור את הסופגניות ומורחים היטב עם הסירופ סוכר מכף רגל ועד ראש, שיהיו עטופות היטב בסירופ סוכר
- נותנים לסופגניות להתקרר
- מכינים קרם וניל, מקציפים שמנת עם סוכר לקצפת בהירה
- כשהסופגניות התקררו אפשר לחצות באמצע ולמלא בקרם או לצפות מלמעלה בהמון קצפת
- מקשטים בסוכריות צבעוניות. שיהיה חג שמח וטעים!