בקערת מיקסר שמים את הקמח, מוסיפים סוכר ומערבבים
מוסיפים את המלח ומערבבים
יוצרים גומה, שמים באמצע הגומה את הביצים, חמאה מומסת, ברנדי
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה
מערבבים הכל ביחד כמה דקות ואז מוסיפים את החלב פנימה
נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונעים
משמנים קערה, שמים את הבצק בתוכו, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
בינתיים, גוזרים נייר אפייה לריבועים עליהן יונחו הסופגניות
כשהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ולשים אותו פעם נוספת
מחלקים את הבצק לרולדה ארוכה, וחותכים כ-12-15 כדורים מהבצק
אני הכנתי את הסופגניות קטנות
מרדדים את הבצק לעובי של 2 סנטימטר וקורצים עיגולים
ניתן גם לכדרר כדורים קטנים לעיגולים
מניחים על ניירות האפייה בתוך תבנית גבוהה חד פעמית ככה הסופגניות יוכלו לתפוח ללא חשש
נותנים להן להכפיל את נפחן, מתפיחים את הסופגניות המוכנות עוד כשעה.
מחממים שמן עמוק בסיר
בודקים אם השמן חם עם ידית של כף מעץ. אם יש בועות על הידית סימן שהשמן מוכן
בעדינות שמים את הנייר עם הסופגניה בשמן ומטגנים
מטגנים כשתי דקות והופכים בזהירות, הדף יפרד מהסופגניה
בעת הטיגון נוצר הקו הלבן שמפריד את הסופגניה, זה מושלם!
לאחר הטיגון מעבירים לקערה עם נייר סופג נותנים ל סופגניות להתקרר