Go Back Email Link
סופגניות בציפוי קרמל וחמאת בוטנים

סופגניות בציפוי קרמל וחמאת בוטנים

סוויט דולי
סופגניות בציפוי קרמל וחמאת בוטנים הסופגניה הכי מיוחדת שתכינו
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לסופגניות
Cuisine מטבח אמריקאי

Ingredients
  

גאנש חמאת בוטנים

  • 250 מל שמנת מתוקה להקצפה
  • 4 כפות חמאת בוטנים ג'יפ עם שברי בוטנים

ציפוי קרמל

  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס גאנש חמאת בוטנים

מוס חמאת בוטנים

  • חצי כוס גאנש חמאת בוטנים
  • 2 כפיות סוכר

ציפוי שוקולד

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות חלב

מתכון לסופגניות

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות ברנדי
  • 3/4 כוס חלב

קרם חמאת בוטנים

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • רבע כוס חמאת בוטנים
  • 3 כפיות סוכר

Instructions
 

הכנת הסופגניות

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, מוסיפים סוכר ומערבבים
  • מוסיפים את המלח ומערבבים
  • יוצרים גומה, שמים באמצע הגומה את הביצים, חמאה מומסת, ברנדי
  • מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה
  • מערבבים הכל ביחד כמה דקות ואז מוסיפים את החלב פנימה
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונעים
  • משמנים קערה, שמים את הבצק בתוכו, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • בינתיים, גוזרים נייר אפייה לריבועים עליהן יונחו הסופגניות
  • כשהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ולשים אותו פעם נוספת
  • מחלקים את הבצק לרולדה ארוכה, וחותכים כ-12-15 כדורים מהבצק
  • אני הכנתי את הסופגניות קטנות
  • מרדדים את הבצק לעובי של 2 סנטימטר וקורצים עיגולים
  • ניתן גם לכדרר כדורים קטנים לעיגולים
  • מניחים על ניירות האפייה בתוך תבנית גבוהה חד פעמית ככה הסופגניות יוכלו לתפוח ללא חשש
  • נותנים להן להכפיל את נפחן, מתפיחים את הסופגניות המוכנות עוד כשעה.
  • מחממים שמן עמוק בסיר
  • בודקים אם השמן חם עם ידית של כף מעץ. אם יש בועות על הידית סימן שהשמן מוכן
  • בעדינות שמים את הנייר עם הסופגניה בשמן ומטגנים
  • מטגנים כשתי דקות והופכים בזהירות, הדף יפרד מהסופגניה
  • בעת הטיגון נוצר הקו הלבן שמפריד את הסופגניה, זה מושלם!
  • לאחר הטיגון מעבירים לקערה עם נייר סופג נותנים ל סופגניות להתקרר

הכנת גאנש חמאת בוטנים

  • שמים בסיר שמנת מתוקה ו-4 כפות חמאת בוטנים עם שברים
  • שמים על אש בינונית ומערבבים כל הזמן עד שחמאת הבוטנים נמסה
  • כשחמאת הבוטנים נמסה, מורידים מהאש ושמים בצד

הכנת הקרמל

  • שמים את הסוכר במחבת על האש ומחכים שהסוכר ימס. לא נוגעים!
  • כשהסוכר נמס מוסיפים בזהירות חצי כוס של גאנש לסוכר ומערבבים היטב
  • מערבבים עד לקבלת זיגוג קרמל

מוס חמאת בוטנים

  • שמים את הגאנש שנשאר לשעתיים במקרר שיתקרר
  • כשהוא קר, מעבירים למיקסר עם 2 כפיות סוכר ומקציפים לקרם אוורירי

קרם חמאת בוטנים

  • כדי שהקרם יספיק לכל הסופגניות יש להכין גם קרם חמאת בוטנים רגיל
  • מקציפים שמנת מתוקה עם חמאת בוטנים וסוכר לקרם אוורירי איתו ניתן למלא את הסופגניות

שוקולד מומס

  • שמים את השוקולד עם מעט חלב במיקרו וממיסים לנוזל

הרכבת הסופגניות

  • עם סכין יוצרים חור באמצע הסופגניה בפס הלבן
  • מעבירים את המוס המוקצף שלנו לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות
  • ככה ממלאים את כל הסופגניות
  • לאחר שמילאנו את הסופגניות מעבירים אותם בזיגוג הקרמל ומניחים בתבנית
  • ככה מצפים את כל הסופגניות
  • מזליפים שוקולד מומס מעל ומקשטים בפרחי קרם. חג שמח!
Keyword סופגניות במילוי קרמל וחמאת בוטנים