סופגניות בציפוי קרמל וחמאת בוטנים – הסופגניות הכי מיוחדות שתכינו בחנוכה.
סופגניות בציפוי קרמל וחמאת בוטנים – שילוב מנצח!
שילוב הטעמים של קרמל חם וחמאתי וחמאת בוטנים קראנצ'ית, ביס של טעמים שמעיפים את הפוני! כשמביאים את השילוב הזה לעולם הסופגניות, מקבלים חוויה קולינרית מושלמת לחובבי המתוק והמלוח.
אני השתמשתי בחמאת בוטנים של jif חמאת הבוטנים מספר 1 בארה"ב כבר לפני 60 שנה. חמאת בוטנים רכה וקרמית טעימה ונפלאה. השוס העיקרי – יש שני סוגים של חמאת בוטנים, סוג אחד עם שברי בוטנים בתוכו, מה שיצר את זיגוג הקרמל המושלם עם שבבי הבוטנים.
הקרמל יוצר ציפוי קראנצ'י ונעים בפה, וחמאת הבוטנים מוסיפה מרקם חלק ואגוזי.
אם אתם מחפשים לגוון את סופגניות חנוכה ושהאורחים שלכם יעוף להם הפוני, זו הסופגניה בשבילכם.
הסופגניה הכי יפה שתכינו לחג
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות איך הכנתי את הסופגניות המופלאות האלה
הנחיות להכנת הסופגניות
את הסופגניות מכינים, מטגנים, ושמים בצד להתקרר
אפשר להכין את גאנש חמאת הבוטנים לילה לפני ולשמור במקרר
ממלאים את הסופגניות במוס חמאת בוטנים שהכנו מהגנאש ואחרי זה מצפים את הסופגניות
את הקרמל מכינים ומצפים את הסופגניות
לא שמים את הסופגניות במקרר עם הציפוי
אני הכנתי בבוקר, כל היום עמדו בחוץ, בערב באו הילדים והסופגניות היו מעולות!
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
ציפוי קרמל מבחוץ עם שוקולד ובפנים – מוס חמאת בוטנים מושלם!
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לסופגניות
מתכונים לסופגניות
המחבת שיכין לכם פנקייקים מושלמים
לכבוד חנוכה – המתנה שתשמח את המשפחה
לפרטים ורכישה
קונים אחד לכם ואחד לילדים
הפרסום בשיתוף jif
סופגניות בציפוי קרמל וחמאת בוטנים

סופגניות בציפוי קרמל וחמאת בוטנים
סוויט דוליIngredients
גאנש חמאת בוטנים
- 250 מל שמנת מתוקה להקצפה
- 4 כפות חמאת בוטנים ג'יפ עם שברי בוטנים
ציפוי קרמל
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס גאנש חמאת בוטנים
מוס חמאת בוטנים
- חצי כוס גאנש חמאת בוטנים
- 2 כפיות סוכר
ציפוי שוקולד
- 50 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות חלב
מתכון לסופגניות
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- חצי כוס סוכר
- 2 ביצים
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות ברנדי
- 3/4 כוס חלב
קרם חמאת בוטנים
- 250 מל שמנת מתוקה
- רבע כוס חמאת בוטנים
- 3 כפיות סוכר
Instructions
הכנת הסופגניות
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, מוסיפים סוכר ומערבבים
- מוסיפים את המלח ומערבבים
- יוצרים גומה, שמים באמצע הגומה את הביצים, חמאה מומסת, ברנדי
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה
- מערבבים הכל ביחד כמה דקות ואז מוסיפים את החלב פנימה
- נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונעים
- משמנים קערה, שמים את הבצק בתוכו, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
- בינתיים, גוזרים נייר אפייה לריבועים עליהן יונחו הסופגניות
- כשהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ולשים אותו פעם נוספת
- מחלקים את הבצק לרולדה ארוכה, וחותכים כ-12-15 כדורים מהבצק
- אני הכנתי את הסופגניות קטנות
- מרדדים את הבצק לעובי של 2 סנטימטר וקורצים עיגולים
- ניתן גם לכדרר כדורים קטנים לעיגולים
- מניחים על ניירות האפייה בתוך תבנית גבוהה חד פעמית ככה הסופגניות יוכלו לתפוח ללא חשש
- נותנים להן להכפיל את נפחן, מתפיחים את הסופגניות המוכנות עוד כשעה.
- מחממים שמן עמוק בסיר
- בודקים אם השמן חם עם ידית של כף מעץ. אם יש בועות על הידית סימן שהשמן מוכן
- בעדינות שמים את הנייר עם הסופגניה בשמן ומטגנים
- מטגנים כשתי דקות והופכים בזהירות, הדף יפרד מהסופגניה
- בעת הטיגון נוצר הקו הלבן שמפריד את הסופגניה, זה מושלם!
- לאחר הטיגון מעבירים לקערה עם נייר סופג נותנים ל סופגניות להתקרר
הכנת גאנש חמאת בוטנים
- שמים בסיר שמנת מתוקה ו-4 כפות חמאת בוטנים עם שברים
- שמים על אש בינונית ומערבבים כל הזמן עד שחמאת הבוטנים נמסה
- כשחמאת הבוטנים נמסה, מורידים מהאש ושמים בצד
הכנת הקרמל
- שמים את הסוכר במחבת על האש ומחכים שהסוכר ימס. לא נוגעים!
- כשהסוכר נמס מוסיפים בזהירות חצי כוס של גאנש לסוכר ומערבבים היטב
- מערבבים עד לקבלת זיגוג קרמל
מוס חמאת בוטנים
- שמים את הגאנש שנשאר לשעתיים במקרר שיתקרר
- כשהוא קר, מעבירים למיקסר עם 2 כפיות סוכר ומקציפים לקרם אוורירי
קרם חמאת בוטנים
- כדי שהקרם יספיק לכל הסופגניות יש להכין גם קרם חמאת בוטנים רגיל
- מקציפים שמנת מתוקה עם חמאת בוטנים וסוכר לקרם אוורירי איתו ניתן למלא את הסופגניות
שוקולד מומס
- שמים את השוקולד עם מעט חלב במיקרו וממיסים לנוזל
הרכבת הסופגניות
- עם סכין יוצרים חור באמצע הסופגניה בפס הלבן
- מעבירים את המוס המוקצף שלנו לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות
- ככה ממלאים את כל הסופגניות
- לאחר שמילאנו את הסופגניות מעבירים אותם בזיגוג הקרמל ומניחים בתבנית
- ככה מצפים את כל הסופגניות
- מזליפים שוקולד מומס מעל ומקשטים בפרחי קרם. חג שמח!