Go Back Email Link
סופלה גבינה בעלי פילו עם פירות

סופלה גבינה בעלי פילו ופירות

סוויט דולי
סופלה גבינה בעלי פילו ופירות קינוח מרהיב לשבועות
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 18 minutes
Course מתכונים לשבועות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה עלי פילו שימרית
  • 50 גרם חמאה מומסת

מלית העוגה

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 500 גרם גבינה 9%
  • 200 מל שמנת חמוצה
  • 1 שקית אינסנטנט פודינג וניל
  • חצי כוס קורנפלור

לציפוי העוגה

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כוסות פירות העונה

Instructions
 

  • ממיסים חמאה במיקרו, פותחים את חבילת הפילו
  • מורחים את התבנית בחמאה
  • כל דף פילו מורחים בחמאה מומסת ושמים בתבנית
  • חלק מהדפים אפשר לקפל לחצי אחרי שמורחים בחמאה המומסת
  • הטריק העיקרי להכין מסביב חומה יפה של דפי פילו שיצרו צורה יפה
  • לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות מכניסים את תבנית עלי הפילו ואופים כעשר דקות ומוציאים
  • מפרידים את החלבונים והחלמונים
  • מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר, מקציפים כחמש דקות עד שיש קצף יציב
  • רק אז מוסיפים את הסוכר ואת הסוכר וניל בפעמיים ושמים בצד
  • את החלמונים מקציפים עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח וכשהקצף בהיר מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה ומערבבים
  • מוסיפים לתערובת הגבינות והחלמונים את האינסנטנט פודינג והקורנפלור ומערבבים
  • מוסיפים מחצית מכמות החלבונים לקערה ומערבבים בתנועות עטיפה
  • מוסיפים את החצי השני ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
  • יוצקים את הבלילה לתוך הפילו שיצא מהתנור
  • לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כחמישים דקות עד שעה
  • נותנים לעוגה לנוח קצת בתנור, מוציאים ומקררים
  • מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר ומצפים את העוגה ומקשטים בפירות. חג שמח.
Keyword סופלה גבינה בעלי פילו ופירות