Go Back Email Link
סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים

סופריטו עוף עם תפוחי אדמה חומים

סוויט דולי
תבשיל סופריטו בטעם של פעם
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים בסיר אחד
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 בצל יבש
  • 6 כרעיים עוף
  • 10 תפוחי אדמה
  • 5 שיני שום
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר, חותכים ריבועי בצל ומתחילים לטגן את הבצל
  • מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
  • מוסיפים את כרעי העוף ומטגנים מכל הצדדים
  • מעבירים את כרעי העוף לצלחת אחרת
  • מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים
  • את תפוחי האדמה מעבירים לסיר עם הבצל ומטגנים כמה דקות מכל הצדדים
  • מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה את הכרעיים של העוף
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור, מפזרים את שיני השום ומטגנים הכל ביחד כמה דקות
  • מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי עד שעתיים
  • בסוף העוף יהיה רך, תפוחי האדמה חומים והתבשיל שלכם יהיה מושלם.