סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים

סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים תבשיל משפחתי ואהוב במיוחד

שתף
הדפסה
סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים
סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים

סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים, תבשיל מושלם שמכינים בסיר אחד. תבשיל קלאסי שגדלתי עליו בבית אמא וכולם משתגעים עליו. סופריטו הוא מנת הדגל של המטבח הספרדי.

אצלנו קוראים לתפוחי האדמה, תפוחי אדמה חומים וכך יצא שהכנתי שבוע אחרי שבוע את הסופריטו וכל כך נהננו.

סיר אחד, בצל, תפוחי אדמה ועוף, המון אהבה ואתם מסודרים עם תבשיל שכולם ילקקו את האצבעות.

לפני שהתחתנתי, הלכתי עם אחותי לחלק הזמנות לדודות שלי לחתונה. כן, פעם היו נותנים כבוד ולא שולחים הזמנה לחתונה בווטצא'פ.
היינו אחרי ביקור אצל דודה אחת שפתחה לנו שולחן מפה ועד אילת, מפוצצות מאוכל הגעתי לדודה השנייה.
רק פתחנו את הדלת אמרה: "הסיר של הסופריטו מהבוקר על הגז, בואו בואו לאכול".
עכשיו לכי תאכזבי את הדודה שלך ותגידי לה שאכלת אצל הדודה הראשונה. איפה! לא יקרה בחיים!
וככה אכלנו ביס אחרי ביס את הסופריטו המופלא של דודה אסתר.

בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי את הסופריטו.  בואו לכאן   –

האינסטגרם של סוויטדולי

 

סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים

רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה 
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן47 – מתכונים לווטצ'אפ

 

סופריטו הוא מאכל שקל להכין אבל זקוק לסבלנות ואהבה.
הטריק היחידי להכנת הסופריטו זה הכנת בצל שחום שחום
על אש קטנה לאט לאט וזה סוד הקסם.
מטגנים בצל בסיר לאט לאט עד שנהייה שחום
לא אש חזקה ולשרוף את הבצל
אמרתי – לאט לאט.
כשהבצל שחום, מוסיפים את העוף ומטגנים אותו מכל הצדדים.
מזיזים אותו לצד ומוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים גם.
כמה דקות מטגנים הכל ביחד,
יוצקים מים חמים, תבלינים והיידה
הסיר הולך לישון ואתם עוד שעה שעה וחצי
תפתחו את הסיר,
ויהיה לכם תבשיל מושלם!

 

עוד מתכונים לעוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים

—————————————————————

הרוסטר שתאהבו להכין איתו מאכלים

רוסטר עם מכסה ארומטי בגימור זהב + כף הגשה, 26*39 ס"מ, 7.8 ליטר BLACK MARBLE
239 ₪

——————————————————————————

 

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

 

ואם מישהו מתלבט ושואל איך אפשר להכין תבשיל רק עם פלפל ומלח בבקשה

סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים

עוד מתכונים למאכלי בשר ועוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף

סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים

סופריטו עוף ותפוחי אדמה חומים

 

 


סופריטו עוף עם תפוחי אדמה חומים

סוויט דולי
תבשיל סופריטו בטעם של פעם
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים בסיר אחד
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 בצל יבש
  • 6 כרעיים עוף
  • 10 תפוחי אדמה
  • 5 שיני שום
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר, חותכים ריבועי בצל ומתחילים לטגן את הבצל
  • מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
  • מוסיפים את כרעי העוף ומטגנים מכל הצדדים
  • מעבירים את כרעי העוף לצלחת אחרת
  • מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים
  • את תפוחי האדמה מעבירים לסיר עם הבצל ומטגנים כמה דקות מכל הצדדים
  • מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה את הכרעיים של העוף
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור, מפזרים את שיני השום ומטגנים הכל ביחד כמה דקות
  • מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי עד שעתיים
  • בסוף העוף יהיה רך, תפוחי האדמה חומים והתבשיל שלכם יהיה מושלם.

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים