Go Back Email Link
סו בורק עם בשר בורקס טורקי

סו בורק עם בשר בורקס טורקי

סוויט דולי
בורקס עם בשר על בסיס מים חלומי בטעמו
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לבשר ולעוף
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה עלי פילו שימרית
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • חצי כוס שמן
  • 3 ביצים

מילוי

  • 1 קילו בשר טחון
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ראס אל חנות

Instructions
 

  • יוצקים שמן לתבנית מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
  • מוסיפים את כל התבלינים, מלח, פלפל שחור, שום כתוש, ראס אל חנות ומבשלים עד שהבשר מוכן
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב ומפוררים אותו תוך כדי טיגון
  • כשהבשר מוכן, מקררים
  • עוברים להכנת הבורקס
  • מערבבים בקערה רחבה ביצים, שמן ומים וטורפים היטב הכל
  • מוציאים את עלי הפילו, משמנים תבנית
  • מעבירים דף פילו לתבנית ומורחים בבלילת הביצים
  • מעליו שמים עוד דף פילו ועוד רוטב
  • בתחתית תשימו 4 דפי פילו רטובים, זה יהיה בסיס הבורקס
  • על שכבת העלים הרטובים מפזרים חצי מכמות הבשר לכל אורך התבנית
  • טובלים עלי פילו בבלילה של הביצים ומכסים את הבשר
  • משתמשים ב-4 עלי פילו רטובים
  • על שכבת העלים מפזרים שוב שכבת בשר
  • על שכבת הבשר מרטיבים עלי פילו ומכסים את הבשר
  • שתי שכבות אחרונות תשתמשו בעלים שטוחים על מנת שהשכבה העליונה תהייה ישרה
  • לא לשכח כל שכבה של עלי פילו להרטיב בתערובת הביצים והשמן
  • שכבה אחרונה גם למרוח את שאריות הבלילה
  • עם סכין לסמן פסים לאורך ולרוחב
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס
  • אופים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהבצק משחים מלמעלה
  • מוציאים והיידה - זה הזמן להנות מהבורקס הנהדרים האלה. חג שמח!
Keyword סו בורק עם בשר בורקס טורקי