סו בורק עם בשר בורקס טורקי פנטסטי – מנה נהדרת לחג כי מי לא אוהב בורקס עם בשר?!
הכנתי לכם שלב אחרי שלב תוכלו לראות בסרטון איך מכינים
בפעם הקודמת שהכנתי סו בורק בורקס מים טורקי הזו היתה הצלחה היסטרית. מאות אלפי צפיות ביוטיוב ואין ספק, אהבתם את המתכון מאד.
לכבוד החג, החלטתי לשדרג את המאפה ולהכין את הבורקס עם בשר.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
אני השתמשתי בבצק פילו של שימרית שיש בו 14 עלי פילו.
אין צורך לשמור עם מגבת ולכסות את העלים, כי גם ככה אנחנו מרטיבים אותם בנוזלים.
אני הכנתי את הבורקס עם שתי שכבות של בשר טחון
תחלקו את העלים שיהיה לכם שלוש שכבות של עלים
4 עלי פילו לכל שכבה
שכבת בסיס, בשר, עוד שכבת עלי פילו, בשר ולסיום עוד שכבת עלי פילו.
בטעם שלו הבורקס הזה, בתוכו קצת כמו לזניה,
כי העלים מתרככים אבל מבחוץ יש שכבה קריספית.
יופי של תוספת
ומנה נהדרת לחג, שכולם יהנו ממנה מאד.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן69– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים להכין בצק לטורטיה או פיצה או בצק פריך?
מצאתי בשבילכם את פותח הבצקים הנהדר
השכבה העליונה קרנצ'ית, באמצע זה כמו פסטה
הטעמים נהדרים – יופי של מנה לחג.
עוד מתכונים למאכלי בשר ועוף תמצאו כאן
מתכונים לבשר ועוף
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
מבחר מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הבורקס שיעשה לכם שמח בפה!
ולהצלחה מושלמת ממליצה לראות את הסרטון שהכנתי.
סו בורק עם בשר בורקס טורקי
סו בורק עם בשר בורקס טורקי
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עלי פילו שימרית
- 2 כפות שמן
- 1 כוס מים
- חצי כוס שמן
- 3 ביצים
מילוי
- 1 קילו בשר טחון
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית ראס אל חנות
Instructions
- יוצקים שמן לתבנית מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
- מוסיפים את כל התבלינים, מלח, פלפל שחור, שום כתוש, ראס אל חנות ומבשלים עד שהבשר מוכן
- מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב ומפוררים אותו תוך כדי טיגון
- כשהבשר מוכן, מקררים
- עוברים להכנת הבורקס
- מערבבים בקערה רחבה ביצים, שמן ומים וטורפים היטב הכל
- מוציאים את עלי הפילו, משמנים תבנית
- מעבירים דף פילו לתבנית ומורחים בבלילת הביצים
- מעליו שמים עוד דף פילו ועוד רוטב
- בתחתית תשימו 4 דפי פילו רטובים, זה יהיה בסיס הבורקס
- על שכבת העלים הרטובים מפזרים חצי מכמות הבשר לכל אורך התבנית
- טובלים עלי פילו בבלילה של הביצים ומכסים את הבשר
- משתמשים ב-4 עלי פילו רטובים
- על שכבת העלים מפזרים שוב שכבת בשר
- על שכבת הבשר מרטיבים עלי פילו ומכסים את הבשר
- שתי שכבות אחרונות תשתמשו בעלים שטוחים על מנת שהשכבה העליונה תהייה ישרה
- לא לשכח כל שכבה של עלי פילו להרטיב בתערובת הביצים והשמן
- שכבה אחרונה גם למרוח את שאריות הבלילה
- עם סכין לסמן פסים לאורך ולרוחב
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס
- אופים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהבצק משחים מלמעלה
- מוציאים והיידה - זה הזמן להנות מהבורקס הנהדרים האלה. חג שמח!