Go Back Email Link
סיגרים פילו עם בשר מפורק

סיגרים פילו עם בשר מפורק

סוויט דולי
סיגרים פילו עם בשר מפורק, סיגרים אפוים ממולאים בבשר
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 1 day 3 hours 30 minutes
Course מתכונים לבורקס
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה עלי פילו שימרית
  • 500 גרם בשר כתף
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רוטב סויה
  • 5 שיני שום
  • 3 כוסות מים
  • 1 ביצה טרופה למריחה על הסיגרים

Instructions
 

הכנת הבשר

  • מכינים את הבשר מראש, הוא דורש בישול של 3 שעות לפחות
  • יוצקים שמן למחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
  • מטגנים את הבשר עד קבלת שחום בהיר
  • שמים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
  • כשהבשר משנה צבעו למטה הופכים כל קוביה ומטגנים היטב על הבצל
  • ממשיכים לטגן את הקוביות בשר עם הבצל כמה דקות
  • מוסיפים את התבלינים על הבשר
  • מוסיפים את הפפריקה, מלח, פלפל, פרוסות שיני שום
  • יוצקים מים על הבשר והתבלינים, מערבבים מעט את הסיר
  • מביאים את הסיר לרתיחה, כשהתבשיל רותח מנמיכים את האש
  • מנמיכים לאש חלשה, מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות לאט לאט עד שהבשר מוכן
  • מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרו
  • כשהבשר רך, מכבים את האש ומקררים את התבשיל
  • מחצית מכמות הבשר מפוררים ומקררים
  • פותחים את חבילת עלי הפילו ומניחים אותם על גבי משטח העבודה
  • משמנים עלה, מניחים בקצה בשר מפורר, תשימו בכמות יפה,
  • תקפלו את שני צידי הדפים ומגלגלים את עלה הסיגר לרולדה ארוכה
  • אפשר גם לקפל את דף הפילו לשניים, לשים למעלה שורה של בשר מפורר
  • לקבל את הצדדים ולגלגל לרולדה ארוכה
  • להניח את הסיגרים בתבנית אפייה
  • למרוח ביצה טרופה על העלים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות
  • אופים כעשר דקות גג רבע שעה, כשהבצק משחים - מוציאים.
  • רטבים ליד ומגישים חם לשולחן. בתיאבון.
Keyword סיגרים פילו עם בשר מפורק