Go Back Email Link
סינבון שבלולי שמרים עם קינמון

סינבון שבלולי שמרים עם קינמון

סוויט דולי
סינבון שבלולי שמרים עם קינמון רך וטעים
Prep Time 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לעוגות שמרים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כוסות מים פושרים

למריחה

  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 1 ביצה טרופה

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט
  • 1 שקית סוכר וניל

Instructions
 

  • שמים בקערת המיקסר את המים והשמרים ונותנים לשמרים להתמוסס
  • מוסיפים את הקמח לקערה ומעבירים למיקסר
  • נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית לשלוש דקות, אחרי שלוש דקות מעלים לחמש דקות
  • המיקסר עובד עד שהבצק נתלה על הוו לישה
  • מעבירים את הלחם למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
  • מקמחים קערה ומעבירים את הבצק לקערה
  • מכסים ומתפחים כשעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • אחרי שהבצק תפח, לשים שוב, מוציאים את האויר ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים
  • לוקחים כדור ראשון ומרדדים את הכדור למלבן
  • מורחים עליו חמישים גרם חמאה
  • מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון ומפזרים על גבי החמאה
  • מצמידים את הסוכר והקינמון לחמאה
  • פורסים פסים על גבי הבצק וכל פס מגלגלים לרולדה עגולה
  • שמים בתבנית את השבלולים הקטנים אחד ליד השני
  • כשהתבנית מלאה, מורחים ביצה טרופה, מעבירים להתפחה נוספת של כשעה
  • מחממים תנור ל - 180 מעלות
  • כשהסינבונים תפחו, מכניסים את התבנית לתנור ואופים כשלושים דקות, עד שהסינבונים משחימים
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר
  • שמים בסיר מים סוכר, מיץ לימון ווניל ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהסירופ רתח, מנמיכים את האש מבשלים עוד כחמש דקות ומורידים מהאש
  • כשהסינבונים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם את הסירופ
  • אל תתאפקו. מרשה לכם לטעום עכשיו! הם מושלמים.
Keyword סינבון שבלולי שמרים עם קינמון