החומוס חייב להיות מושרה ומבושל כי שעה לא תספיק לו להתרכך. אפשר להשתמש בחומוס קפוא או כזה שהשרתם ובושל מראש.
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות
כשהבצל משחים מוסיפים פרוסות פטריות ומטגנים עוד מספר דקות
אחרי מספר דקות מוסיפים את החומוס ומערבבים הכל ביחד
מועכים את החציל ומוסיפים לסיר ומערבבים הכל ביחד
מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מלח, פלפל, בהרט, שום ומים ומביאים לרתיחה
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם
נותנים לטעמים להיספג, טועמים אם צריך מוסיפים תבלינים והתבשיל שלכם מוכן. בתיאבון.