Go Back Email Link
סלט עוף עם תפוחי אדמה וחצילים

סלט עוף עם תפוחי אדמה וחצילים

סוויט דולי
סלט עוף עם תפוחי אדמה וחצילים סלט שהוא ארוחה שלמה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 28 minutes
Course מתכונים לסלטים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 כוס נתחי עוף
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 חציל
  • 3 מלפפונים חמוצים
  • 2 כוסות חסה קצוצה
  • 3 כפות רוטב וינגרט

Instructions
 

  • עוטפים את תפוחי האדמה בנייר סופג ושמים במיקרו לשלוש דקות
  • תפוח האדמה יתבשל במהירות. מוציאים מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות
  • מרפדים קערה עם עלי חסה
  • שמים מעל את קוביות תפוחי האדמה
  • קולפים חצילים ממליחים, בתבנית אפייה בתנור מניחים נייר אפייה ומרססים
  • מניחים את פרוסות החצילים על הנייר
  • בתנור שחומם מראש ל - 220 מעלות אופים את החצילים כעשרים דקות
  • אחרי כעשרים דקות הופכים לצד השני לעוד עשר דקות. מוציאים ומקררים.
  • אפשר גם לקלות את החצילים בנינג'ה
  • מוציאים, חותכים את החצילים לקוביות או פסים מה שאתם אוהבים
  • מניחים על תפוחי האדמה
  • מוסיפים קוביות מלפפון חמוץ
  • מפזרים את נתחי העוף מלמעלה
  • אפשר לערבב הכל ביחד או להגיש בשיטת השכבות
  • מתבלים ברוטב ויניגרט ומערבבים הכל ביחד

רוטב ויניגרט

  • שמים בקערית קטנה, רבע כוס שמן זית, 2 כפות מיץ לימון סחוט, שן שום כתושה, 1 כפית דבש, חצי כפית חרדל גרגרים, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים הכל ביחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • את רוטב הויניגרט אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולהוסיף לפני ההגשה.

בתיאבון

    Keyword סלט עוף עם תפוחי אדמה וחצילים