Go Back Email Link
סלמון אפוי בבצק עלים

סלמון אפוי בבצק עלים

סוויט דולי
סלמון אפוי בבצק עלים מנה חגיגית
Prep Time 20 minutes
Cook Time 18 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לדגים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 פילה סלמון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף בזליקום יבש
  • 1 כף אורגנו יבש
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 חבילת בצק עלים
  • 2 כפות קמח רגיל
  • רבע כוס שומשום או קצח

Instructions
 

  • מוציאים הדג מהמקפיא ומחכים כחצי שעה עד שעה שיפשיר
  • מחממים תנור ל – 180 מעלות
  • מרדדים את בצק העלים למלבן ומפזרים מעט קמח
  • מניחים את הדג על המלבן הבצק ופורסים רצועות בצק מסביב לדג
  • בקערית קטנה מערבבים את השמן עם התבלינים ומורחים על הדג
  • מכסים את הדג עם רצועות הבצק מצד אחד ועוטפים גם עם הצד השני
  • לתבנית עם נייר אפיה מעבירים את הדג עם הקיפולים למטה, כך שהקיפולים יהיו מתחת לדג
  • מורחים את הבצק מעל בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל
  • כשהתנור חם מכניסים הדג לחום של 180 מעלות
  • אופים כעשרים עד עשרים וחמש דקות עד שהבצק משחים, הדג נאפה והוא מושלם
  • בעת ההגשה מגישים שלם לשולחן ופורסים עם סכין ומגישים פרוסות
Keyword סלמון אפוי בבצק עלים