קוצצים בצל, יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את קוביות הבצל
בסיר מטגנים את הבצל לאט לאט עד גוון חום כהה. כשהבצל כהה, מוסיפים לו מים ומביאים לרתיחה. המים משנים צבעם לחום וזה מצויין.
מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה
לאחר כחצי שעה מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכינים את הקציצות
מערבבים את הבשר הטחון עם כל התבלינים לבלילה אחידה ויוצרים כדורים
מגבירים את האש ומעבירים קציצה אחרי קציצה לסיר
אחרי שהסיר מלא ורותח, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד ארבעים דקות
מבשלים עד שהקציצות רכות, והעדשים רכים. סיר חלום!