Go Back Email Link
עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

סוויט דולי
עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות ארוחה שלמה בסיר אחד
Prep Time 20 minutes
Cook Time 39 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לארוחת צהריים
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 בצל
  • 6 כפות שמן
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1-1.5 ליטר מים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

קציצות עוף

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות

Instructions
 

מתחילים עם העדשים

  • קוצצים בצל, יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את קוביות הבצל
  • בסיר מטגנים את הבצל לאט לאט עד גוון חום כהה. כשהבצל כהה, מוסיפים לו מים ומביאים לרתיחה. המים משנים צבעם לחום וזה מצויין.
  • מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה
  • לאחר כחצי שעה מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכינים את הקציצות
  • מערבבים את הבשר הטחון עם כל התבלינים לבלילה אחידה ויוצרים כדורים
  • מגבירים את האש ומעבירים קציצה אחרי קציצה לסיר
  • אחרי שהסיר מלא ורותח, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד ארבעים דקות
  • מבשלים עד שהקציצות רכות, והעדשים רכים. סיר חלום!
Keyword עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות