עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות ארוחה שלמה בסיר אחד

שתף
הדפסה
עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות
מה צריך

1 בצל
3 כפות שמן
1 כוס עדשים ירוקות
ליטר-ליטר וחצי מים
100 גרם רסק עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח פלפל – לפי הטעם

קציצות עוף
500 גרם עוף טחון
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם ועוד כף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיני שום כתוש

מה צריך

1 בצל
3 כפות שמן
1 כוס עדשים ירוקות
ליטר-ליטר וחצי מים
100 גרם רסק עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח פלפל – לפי הטעם

קציצות עוף
500 גרם עוף טחון
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם ועוד כף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיני שום כתוש

עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות, סיר נהדר שהוא ארוחה שלמה. נכון קיץ, אבל מרק העדשים זה מבית אמא. לינטז'ה קראו לזה אצלנו, הלב מתכווץ לי מרוב געגוע למאכל הזה. התחשק לי מנה מנחמת ומפנקת והכנתי את הסיר עם העדשים והקציצות, שמבשלים הכל ביחד.

מתחילים עם בישול העדשים, מוסיפים את הקציצות והסיר מתבשל ביחד. אפשר להכין כמובן עם בקר, אני בחרתי הפעם להכין עם עוף טחון.

קציצות העוף סופגות את טעמי רוטב העגבניות, מה שיוצר מנה טעימה, מנחמת וטעימה. אפשר כמובן להוסיף אורז ליד, או לטבול פרוסת לחם בתוך הרוטב הנהדר של העדשים.

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט

חייבת להודות, אצלנו הקציצות צריכות להיות "לבנות", בלי פטרוזיליה או כל עשבי תיבול אחרים. אם אתם אוהבים עשבים ירוקים בקציצות שלכם, תוסיפו באהבה.

אנחנו היוונים גם לא אוהבים חריף לכן אני מתבלת במלח ופלפל בלבד ושום כתוש. רוצים עוד תבלינים? תוסיפו כמה שאתם אוהבים.

הטריק כמובן, ניתן להכין כמות גדולה של המנה ולהקפיא אותה לצורך ארוחות עתידיות. אפשר גם להכין את קציצות העוף לפני ולהוסיף לתבשיל. הרוטב הנהדר של העדשים עם רסק העגבניות עושה את העבודה.

עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

סט קופסאות מזכוכית

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

תוסיפו אורז ליד ויש לכם ארוחה מושלמת

עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

 

עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

סוויט דולי
עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות ארוחה שלמה בסיר אחד
Prep Time 20 minutes
Cook Time 39 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לארוחת צהריים
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 בצל
  • 6 כפות שמן
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1-1.5 ליטר מים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

קציצות עוף

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות

Instructions
 

מתחילים עם העדשים

  • קוצצים בצל, יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את קוביות הבצל
  • בסיר מטגנים את הבצל לאט לאט עד גוון חום כהה. כשהבצל כהה, מוסיפים לו מים ומביאים לרתיחה. המים משנים צבעם לחום וזה מצויין.
  • מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה
  • לאחר כחצי שעה מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכינים את הקציצות
  • מערבבים את הבשר הטחון עם כל התבלינים לבלילה אחידה ויוצרים כדורים
  • מגבירים את האש ומעבירים קציצה אחרי קציצה לסיר
  • אחרי שהסיר מלא ורותח, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד ארבעים דקות
  • מבשלים עד שהקציצות רכות, והעדשים רכים. סיר חלום!
Keyword עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים