עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות, סיר נהדר שהוא ארוחה שלמה. נכון קיץ, אבל מרק העדשים זה מבית אמא. לינטז'ה קראו לזה אצלנו, הלב מתכווץ לי מרוב געגוע למאכל הזה. התחשק לי מנה מנחמת ומפנקת והכנתי את הסיר עם העדשים והקציצות, שמבשלים הכל ביחד.
מתחילים עם בישול העדשים, מוסיפים את הקציצות והסיר מתבשל ביחד. אפשר להכין כמובן עם בקר, אני בחרתי הפעם להכין עם עוף טחון.
קציצות העוף סופגות את טעמי רוטב העגבניות, מה שיוצר מנה טעימה, מנחמת וטעימה. אפשר כמובן להוסיף אורז ליד, או לטבול פרוסת לחם בתוך הרוטב הנהדר של העדשים.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
חייבת להודות, אצלנו הקציצות צריכות להיות "לבנות", בלי פטרוזיליה או כל עשבי תיבול אחרים. אם אתם אוהבים עשבים ירוקים בקציצות שלכם, תוסיפו באהבה.
אנחנו היוונים גם לא אוהבים חריף לכן אני מתבלת במלח ופלפל בלבד ושום כתוש. רוצים עוד תבלינים? תוסיפו כמה שאתם אוהבים.
הטריק כמובן, ניתן להכין כמות גדולה של המנה ולהקפיא אותה לצורך ארוחות עתידיות. אפשר גם להכין את קציצות העוף לפני ולהוסיף לתבשיל. הרוטב הנהדר של העדשים עם רסק העגבניות עושה את העבודה.
סט קופסאות מזכוכית
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
תוסיפו אורז ליד ויש לכם ארוחה מושלמת
עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות
עדשים עם קציצות עוף ברוטב עגבניות
סוויט דוליIngredients
- 1 בצל
- 6 כפות שמן
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1-1.5 ליטר מים
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
קציצות עוף
- 500 גרם עוף טחון
- 1 ביצה
- חצי כוס פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
Instructions
מתחילים עם העדשים
- קוצצים בצל, יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את קוביות הבצל
- בסיר מטגנים את הבצל לאט לאט עד גוון חום כהה. כשהבצל כהה, מוסיפים לו מים ומביאים לרתיחה. המים משנים צבעם לחום וזה מצויין.
- מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה
- לאחר כחצי שעה מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכינים את הקציצות
- מערבבים את הבשר הטחון עם כל התבלינים לבלילה אחידה ויוצרים כדורים
- מגבירים את האש ומעבירים קציצה אחרי קציצה לסיר
- אחרי שהסיר מלא ורותח, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד ארבעים דקות
- מבשלים עד שהקציצות רכות, והעדשים רכים. סיר חלום!