שמים במיקסר את הביצים, סוכר, סוכר וניל, מפעילים על מהירות מהירה ומקציפים לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את המהירות לבינונית מוסיפים את השמן ואת השמנת המתוקה
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה
רצוי לנפות פנימה את השוקולית והקקאו שלא יהיו גושים
מערבבים את התערובת של הקמח עם הקקאו לתערובת אחידה
מנמיכים את המיקסר למהירות איטית ומוסיפים את הקמח למיקסר עד שכל הקמח מתערבב
אחרי מספר דקות מוסיפים מים רותחים.
מערבבים היטב
משמנים שתי תבניות עוגה ויוצקים את הבלילה לכל תבנית שהעוגות יהיו באותו הגובה
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגות אופים כ-35 דקות עד שהעוגות תופחות
כשהעוגות מוכנות מוציאים מהתנור ומקררים אותן היטב בחוץ, ככה יהיה יותר קל לעבוד איתן
כל עוגה חוצים לשתיים או לשלוש פרוסות
מקציפים 2 שמנת מתוקה, 500 מל' בסה"כ עם כף סוכר לקצפת אוורירית
שמים את הפרוסה הראשונה על משטח עבודה ומצפים עם קצפת, מניחים על הקצפת שכבה נוספת של עוגה ושוב מצפים עם קצפת
ככה מכינים את כל השכבות בסוף מצפים את העוגה עם קצפת מסביב
כנראה שיהיו פירורים שיתערבבו עם הקצפת אל דאגה זה בסדר
אחרי שהעוגה מוכנה מכניסים למקרר לכמה שעות שהעוגה תתייצב
מוציאים את העוגה מקצפים קצפת נוספת ומצפים את העוגה בשכבה דקה נוספת
אחרי שהעוגה מצופה עם קלף תעברו מסביב ותיישרו את הקצפת שהעוגה תהייה ישרה
בשתי קעריות קטנות שמים קצפת לאחת הקעריות מוסיפים 2 טיפות צבע מאכל אדום
בקערית השנייה צבע מאכל כתום ומערבבים היטב
לשקית זילוף מכניסים בזהירות לצד אחד את הצבע הכתום ובצד השני את הצבע האדום
זה מתערבב בזמן ההזלפה ויוצר צבעים מעורבבים של אדום וכתום
אפשר גם בשתי שקיות זילוף אבל את שתיהן ביחד מכניסים לשקית זילוף אחת
מזליפי םמסביב את הקישוט וגם בתחתית העוגה ומכניסים את העוגה לקירור נוסף
לפני שהאורחים באים מקשטים עם כל האביזרים שקניתם של בצק הסוכר
עוגה רכה ונהדרת, הילדים טרפו, המבוגרים חיסלו - שיהיה לכם יום הולדת שמח!