עוגה בצורת כבאית ליום הולדת, שאיננה עשויה מבצק סוכר הכנתי לכבוד יום ההולדת של נכדי גור בן ה-3. גור מאד אוהב את התוכנית של סמי הכבאי והוא ביקש עוגה בצורת כבאית. אחרי דיונים עם אמא שלו הוחלט על עוגת שוקולד גבוהה, שתהייה מצופה בקרם לבן ואת יתר האביזרים היא תקנה ונקשט את העוגה. מודיעה מראש, צריך סבלנות להכנת העוגה.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
העוגה עצמה היא עוגת שוקולד, שחתכתי לפרוסות וציפיתי כל שכבה בקצפת לבנה. לא הרטבתי את העוגה בכלל כי הן היו רכות ועסיסיות גם ככה.
לשם הכנת העוגה מכינים בלילה של עוגת שוקולד בחושה. 2 תבניות של עוגה מספר 20. אני הכנתי כבר בעבר עם הבלילה הזו עוגת יום הולדת שוקולד ענקית והיא תמיד קוצרת הצלחה.
אופים את העוגות ביחד ולאחר האפייה מקררים אותן היטב
כדי שנוכל לפרוס אותן בקלות ונצפה אותן.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
אחרי שהעוגות מתקררות, פורסים אותן לפרוסות.
אחת העוגות היתה מספק גבוהה פרסתי אותה לשלוש פרוסות אתם יכולים לראות בתמונה
מכינים קצפת, ופרוסה אחרי פרוסה מכינים את העוגה. מניחים פרוסה ראשונה מורחים קצפת, עוד פרוסה עוד קצפת ובסוף מצפים את כל העוגה עם קצפת. אחרי שציפיתם את העוגה, שימו אותה במקרר לפחות לילה. שתתקרר, שהקצפת תתייצב.
למחרת, שוב מכינים קצפת ומצפים את העוגה, ואחרי הציפוי עם קלף מיישרים את הקצפת שתהייה חלקה.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
משאירים מקצפת 2-3 כפות קצפת בשתי צלוחיות שונות. מערבבים קצפת אחת עם שתי טיפות צבע מאכל אדום ובקערית השנייה צבע מאכל כתום. לשקית זילוף אחת מכניסים את שני הצבעים משתדלים שכל צבע יהיה בצד אחר ומזליפים מסביב לעוגה את הקישוט של הצבעים.
עוד מתכונים לעוגות יום הולדת כאן
מתכונים לעוגות יום הולדת
את כל הקישוטים לירון קנתה בחנות אפייה, הכל עשוי מבצק סוכר ולפני שהגיעו האורחים, קישטנו את העוגה עם הכבאית, האש וכל היתר.
יי
קופסאות האיחסון הטובות בעולם – רוצים לראות כמה הקופסאות הרמטיות? הכנסתי לכם סרטון
עוגה בצורת כבאית בדיוק כמו שגור ביקש
שהיא רכה ונהדרת וטעימה אש!
עוגה בצורת כבאית ליום הולדת
עוגה בצורת כבאית ליום הולדת
סוויט דוליIngredients
- 6 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 500 מל שמנת מתוקה
- 1 כוס שוקולית
- 1 כוס קקאו
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- חצי כוס מים רותחים
לציפוי העוגה
- 500 מל שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
- 2 טיפות צבע מאכל כתום
- 2 טיפות צבע מאכל אדום
Instructions
- שמים במיקסר את הביצים, סוכר, סוכר וניל, מפעילים על מהירות מהירה ומקציפים לקצף בהיר ותפוח
- מנמיכים את המהירות לבינונית מוסיפים את השמן ואת השמנת המתוקה
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה
- רצוי לנפות פנימה את השוקולית והקקאו שלא יהיו גושים
- מערבבים את התערובת של הקמח עם הקקאו לתערובת אחידה
- מנמיכים את המיקסר למהירות איטית ומוסיפים את הקמח למיקסר עד שכל הקמח מתערבב
- אחרי מספר דקות מוסיפים מים רותחים.
- מערבבים היטב
- משמנים שתי תבניות עוגה ויוצקים את הבלילה לכל תבנית שהעוגות יהיו באותו הגובה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגות אופים כ-35 דקות עד שהעוגות תופחות
- כשהעוגות מוכנות מוציאים מהתנור ומקררים אותן היטב בחוץ, ככה יהיה יותר קל לעבוד איתן
- כל עוגה חוצים לשתיים או לשלוש פרוסות
- מקציפים 2 שמנת מתוקה, 500 מל' בסה"כ עם כף סוכר לקצפת אוורירית
- שמים את הפרוסה הראשונה על משטח עבודה ומצפים עם קצפת, מניחים על הקצפת שכבה נוספת של עוגה ושוב מצפים עם קצפת
- ככה מכינים את כל השכבות בסוף מצפים את העוגה עם קצפת מסביב
- כנראה שיהיו פירורים שיתערבבו עם הקצפת אל דאגה זה בסדר
- אחרי שהעוגה מוכנה מכניסים למקרר לכמה שעות שהעוגה תתייצב
- מוציאים את העוגה מקצפים קצפת נוספת ומצפים את העוגה בשכבה דקה נוספת
- אחרי שהעוגה מצופה עם קלף תעברו מסביב ותיישרו את הקצפת שהעוגה תהייה ישרה
- בשתי קעריות קטנות שמים קצפת לאחת הקעריות מוסיפים 2 טיפות צבע מאכל אדום
- בקערית השנייה צבע מאכל כתום ומערבבים היטב
- לשקית זילוף מכניסים בזהירות לצד אחד את הצבע הכתום ובצד השני את הצבע האדום
- זה מתערבב בזמן ההזלפה ויוצר צבעים מעורבבים של אדום וכתום
- אפשר גם בשתי שקיות זילוף אבל את שתיהן ביחד מכניסים לשקית זילוף אחת
- מזליפי םמסביב את הקישוט וגם בתחתית העוגה ומכניסים את העוגה לקירור נוסף
- לפני שהאורחים באים מקשטים עם כל האביזרים שקניתם של בצק הסוכר
- עוגה רכה ונהדרת, הילדים טרפו, המבוגרים חיסלו - שיהיה לכם יום הולדת שמח!