Go Back Email Link
מתכון לעוגיות אצבע קלות להגשמה

עוגיות טביעות אצבע ממולאות בשוקולד וריבה

סוויט דולי
עוגיות טביעות אצבע ממולאות בשוקולד וריבה, מחמישה מצרכים בלבד
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course מתכונים לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 300 גרם קמח
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 1 כף מים קרים
  • ריבה ושוקולד למילוי

Instructions
 

  • שמים את הקמח בקערה ומנפים פנימה את אבקת הסוכר
  • מערבבים הכל ביחד ומעבירים למיקסר, אפשר כמובן ללוש ביד
  • שני סיבובים במיקסר ומוסיפים את החמאה
  • נותנים עוד שני סיבובים ומוסיפים את החלמונים
  • המיקסר מתערבב עוד קצת את המים הקרים עוד סיבוב או שניים וזהו
  • מעבירים את התערובת למשטח עבודה, היא פירורית וזה בסדר
  • מאחדים את כל הפירורים לבצק אחיד אחד
  • אחרי שהכנו את הבצק, עוטפים אותו ומכניסים למקרר לחצי שעה
  • מוציאים מהמקרר, מתחילים לכדרר כדורים ולשים בתבנית אפייה
  • ממלאים את כל התבנית
  • עם כפית מדידה או אצבע יוצרים גומה בתוך העוגה
  • את השוקולד אפשר להזליף לתוך העוגיה, את הריבה נזליף אחרי האפייה
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגיות לעשר דקות!
  • תיזהרו שהעוגיות לא ישרפו ולא יהיו שחומות
  • מוציאים את התבנית ואם השקעים התנפחו בעדינות מועכים פנימה כדי להזליף פנימה את המילוי
  • מוציאים את העוגיות, מזליפים ריבה או אפילו ריבת חלב
  • מפזרים מעל אבקת סוכר ויש לכם עוגיות נהדרות! תהנו!
Keyword עוגיות טביעות אצבע ממולאות בשוקולד וריבה