Go Back Email Link
עוגיות מגולגלות אגוזים וקינמון בסירופ דבש

עוגיות מגולגלות אגוזים וקינמון בסירופ דבש

סוויט דולי
עוגיות מגולגלות אגוזים וקינמון בסירופ דבש רכות ונהדרות
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 47 minutes
Course מתכונים לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 ביצים
  • 100 גרם נטורינה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן

מילוי

  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

זיגוג

  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות מים רותחים

Instructions
 

  • שמים בקערה את הביצים, , נטורינה קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל, דבש ומעבדים את הבצק למיקשה אחידה
  • אחרי שהבצק מוכן שמים אותו לנוח כעשר דקות
  • מחלקים את כמות הבצק לשניים או שלושה חלקים
  • כל חלק מרדדים למלבן
  • מורחים את הבצק בשתי כפות שמן
  • מערבבים בקערה את האגוזים הקצוצים, סוכר וקינמון לתערובת אחידה
  • מפזרים את התערובת על גבי הבצק
  • מהדקים את תערובת האגוזים והקינמון לתוך הבצק
  • מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה
  • פורסים פרוסות מהרולדה ומניחים בתבנית אפייה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות כעשרים דקות עד שהן משחימות
  • בזמן שהעוגיות בתנור מכינים קערית עם דבש ומרים רותחים
  • כשהעוגיות יוצאות מהתנור והן קצת חמות טובלים כל עוגיה בקערית עם הדבש והמים
  • טובלים את העוגיות ונותנים לשאריות הרוטב לטפטף בחזרה לצלחת
  • ככה טובלים את כל העוגיות. מעבירים לצלחת שהעוגיות יתקררו
  • מעבירים לקופסה סגורה ונהנים מכל ביס. בתיאבון!
Keyword עוגיות מגולגלות אגוזים וקינמון בסירופ דבש