Go Back Email Link
עוגיות שוקולד מסולסלות משני מצרכים

עוגיות שוקולד מסולסלות משני מצרכים

סוויט דולי
עוגיות שוקולד מסולסלות מיוחדות משני מצרכים בלבד וטעימות כל כך!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Course מתכון לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 בצק פיצה שימרית
  • 1 כוס שוקולד למריחה

לסירופ סוכר

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית מיץ לימון סחוט
  • 1 שקית סוכר וניל

Instructions
 

  • מוציאים את הבצק מהחבילה ומשטחים על משטח העבודה
  • שמים נייר אפייה על הבצק ומרדדים את הבצק הכי דק שאפשר
  • מורחים את הבצק עם שוקולד למריחה
  • מקפלים את הבצק לשלוש
  • עם הנייר מרימים שליש מהבצק ומניחים על ממרח השוקולד
  • אותו דבר עושים עם הצד השני, מניחים את הבצק על ממרח השוקולד.
  • יש לנו מלבן של בצק.
  • עליו מניחים נייר אפייה ומרדדים את הבצק בעדינות שיהיה דק.
  • עם סכין או גלגלת חותכים פסים דקים של בצק בקבוצות של שלוש
  • שני פסים ראשונים לא חותכים עד הסוף, פס שלישי חותכים עד הסוף
  • ככה חותכים את כל הבצק
  • כל שלישיית בצק ממנה נכין עוגיה אחת
  • מניחים שליישית בצק על משטח העבודה וקולעים צמה משלושת הרצועות
  • בסוף מהדקים ומגלגלים את העוגיה
  • נוצרת לנו עוגיה מושלמת!
  • ככה מכינים את כל הבצק
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כעשר-15 דקות תלוי בחום התנור, עד שהעוגיות טיפה משחימות
  • שהבצק לא יהיה קשה לאחר האפייה
  • בזמן שהעוגיות בתנור מכינים את סירופ הסוכר
  • שמים בסיר, סוכר, מים לימון ווניל ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש לעוד עשר דקות ומכבים.
  • מקררים את הסירופ
  • כשהעוגיות יוצאות חמות מהתנור מורחים עליהן את סירופ הסוכר
  • ונותנים לעוגיות לנוח כעשר דקות שיספגו את הטעמים
  • מושלמות! פשוט מושלמות!
Keyword עוגיות שוקולד מסולסלות מיוחדות משני מצרכים בלבד וטעימות כל כך!