Go Back Email Link
עוגיות תפוחים שעוד לא אכלתם

עוגיות תפוחים פריכות בעשר דקות

סוויט דולי
עוגיות תפוחים פריכות בעשר דקות והן מופלאות בטעמן
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 48 minutes
Course מתכונים לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פיצה של שימרית
  • 3 תפוחים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כפות אבקת סוכר

Instructions
 

  • שוטפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עגולות
  • עם חורצן מוציאים את ליבת התפוח מהאמצע, יוצרים חור באמצע התפוח
  • פותחים את הבצק ומרדדים אותו
  • מסדרים 12 פרוסות תפוחים על הבצק בצורה מסודרת
  • 3 תפוחים בכל שורה, 4 שורות לאורך הבצק
  • חותכים פסים לאורך ולרוחב שעל כל ריבוע בצק יהיה תפוח
  • אחרי החיתוך מורידים את התפוחים ככה יהיה לכם יותר קל לעבוד
  • בקערה מערבבים את הסוכר עם הסוכר וניל והקינמון הכל ביחד
  • טובלים כל עיגול תפוחים בתערובת הסוכר והקינמון בנדיבות
  • מניחים על כל ריבוע בצק עיגול תפוח
  • קורצים בארבע פינות התפוח חריצים קטנים ואת הפינות של הבצק מקפלים לתוך התפוח
  • יש לכם תפוח עטוף בבצק
  • ככה מכינים את כל עיגולי התפוחים
  • מעבירים את התפוחים עם הבצק לתבנית אפייה
  • מורחים על התפוחים מעט מים ומפזרים את שאריות הסוכר והקינמון על התפוחים
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית עם התפוחים
  • אופים כעשרים דקות. בזמן שהתפוחים בתנור הם מגירים נוזלים והטופי נוזל על נייר האפייה
  • פותחים את התנור בזהירות, עם מברשת טובלים בטופי ומורחים על התפוחים
  • הבצק לא משחים אבל התפוחים משנים את צבעם
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ויש לכם עוגיות טעימות אש! חג שמח
Keyword עוגיות תפוחים פריכות בעשר דקות