Go Back Email Link
עוגיות תפוחים פריכות עם בצק

עוגיות תפוחים פריכות עם בצק

סוויט דולי
עוגיות תפוחים פריכות עם בצק כאלה עוד לא אכלתם
Prep Time 40 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לחנוכה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פיצה של שימרית
  • 3 תפוחים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית קינמון
  • חצי כוס אבקת סוכר

Instructions
 

  • חותכים את התפוחים לפרוסות, אני השתמשתי בתפוחים גם אדומים וגם ירוקים
  • עם חורצן מוציאים את ליבת התפוח מהאמצע, יוצרים חור באמצע התפוח
  • פותחים את הבצק ומרדדים אותו
  • מניחים 12 פרוסות תפוחים על הבצק
  • חותכים פסים לאורך ולרוחב שעל כל ריבוע בצק יהיה תפוח
  • בקערה מערבבים את הסוכר עם הסוכר וניל והקינמון לתערובת אחידה
  • מציעה להוריד את התפוחים מהבצק כדי שיהיה לכם יותר קל לעבוד
  • טובלים כל עיגול תפוחים בתערובת הסוכר והקינמון בנדיבות
  • מניחים על כל ריבוע בצק עיגול תפוח
  • קורצים בארבע פינות התפוח חריצים קטנים ואת הפינות של הבצק מקפלים לתוך התפוח
  • ככה מכינים את כל התפוחים
  • מעבירים את התפוחים עם הבצק לתבנית אפייה
  • מורחים על התפוחים מעט מים ומפזרים את שאריות הסוכר והקינמון על התפוחים
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כעשרים דקות. בזמן שהתפוחים בתנור הם מגירים נוזלים והטופי נוזל על נייר האפייה
  • פותחים את התנור בזהירות, עם מברשת טובלים בטופי ומורחים על התפוחים
  • הבצק לא משחים אבל התוחים מתכהים
  • מוציאים את התבנית, מפזרים אבקת סוכר ויש לכם עוגיות טעימות אש! חג שמח
Keyword עוגיות תפוחים פריכות עם בצק