Go Back Email Link
עוגת בומב תותים עם מוס גבינה

עוגת בומב תותים עם מוס גבינה

סוויט דולי
עוגת בומב תותים עם מוס גבינה יפהפייה וטעימה
Prep Time 50 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 28 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

לעוגה

  • 4 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

מוס גבינה

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר
  • 250 מל גבינת שמנת
  • 250 מל גבינה לבנה 9%
  • 500 גרם תותים

Instructions
 

הכנת העוגה

  • מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף
  • מוסיפים לאט לאט את הסוכר עד שהקצף בהיר ותפוח
  • סוגרים את המיקסר
  • בקערה מערבבים את החלמונים עם השמן ומיץ התפוזים לבלילה אחידה
  • מוסיפים שתי כפות מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומערבבים להסמיך את התערובת
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים
  • מוסיפים את תערובת הצהובים עם הקמח לתערובת החלבונים ומערבבים הכל ביחד לאט
  • שהקצף לא ישבר, עד שכל הצהובים מעורבבים היטב עם החלבונים
  • משמנים תבנית יוצקים פנימה אתת הבלילה
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כארבעים דקות עד שהיא תופחת
  • מוציאים ומקררים את העוגה היטב כך יהיה ניתן לחתוך אותה יותר קל

מוס הגבינה

  • לקערת מיקסר יוצקים שמנת מתוקה וסוכר ומקצפים היטב לקצף יציב
  • כשהקצף יציב מוסיפים את הגבינות ומערבבים שוב לתערובת אחידה ושומרים במקרר עד ההכנה

הכנת העוגה

  • שוטפים תותים ומייבשים ופורסים לפרוסות עגולות ולרוחב התות ליצור צורה של פרח
  • כדי שיהיה לכם יותר קל, תניחו את הקערה העגולה על קערה או סיר שהקערה לא תזוז
  • מרפדים תבנית עגולה בניילון נצמד היטב
  • מסדרים את התותים בתוך הקערה בצורה יפה
  • ממלאים את כל הניילון הנצמד עם תותים
  • מעבירים שלוש ארבע כפות של מוס הגבינה לתבנית התותים ומשטחים
  • את העוגה שהתקררה פורסים לשתיים, חצי נשתמש באמצע העוגה ואת התחתית נשים מעל
  • תעגלו עם סכין את הפינות מסביב כדי שהעוגה תוכל להיכנס לתבנית
  • מניחים את העוגה על מוס הגבינה אין צורך להרטיב את העוגה
  • יוצקים על העוגה עוד מהמוס
  • חותכים תותים לקוביות קטנות ומפזרים על מוס הגבינה
  • יוצקים עוד פעם מקרם הגבינה על קוביות התותים ומכסים אותם בקרם
  • מניחים על הקרם את החלק התחתון של העוגה
  • מהדקים היטב ומכסים עם ניילון נצמד ושמים במקרר להתייצבות למספר שעות
  • כשהעוגה קרה, לוקחים צלחת הגשה והופכים את העוגה על צלחת ההגשה
  • בגלל הניילון הנצמד העוגה תגלוש החוצה בקלות
  • ניתן לקשט מסביב עם מוס גבינה ותותים. בתיאבון.
Keyword עוגת בומב תותים עם מוס גבינה