עוגת בומב תותים עם מוס גבינה, עוגה יפהפייה ומרשימה עם שכבות צבעוניות וקישוט תותים טריים. היא מושלמת לאירועים מיוחדים או סתם כדי להרשים את האורחים ואם תבחרו שתהייה עוגת השבת שלכם, אתם תהנו מאד. מבטיחה לכם כשתגישו אותה לשולחן קריאות התפעלות ימלאו את החדר.
למרות שהיא נראית מורכבת, עוגת בומב תותים קלה יחסית להכנה והכנתי לכם סרטון הדגמה שלב אחרי שלב איך מכינים את עוגת בומב התותים.
כדי להכין את העוגה יש להצטייד מראש בתבנית עגולה איתה נעבוד. כדי שיהיה לכם קל לעבוד עם התבנית העגולה, תניחו אותה על קערה פתוחה ככה התבנית לא תזוז לכם.
יש להכין מראש עוגת ספוג כדי ליצור את השכבות של עוגת בומב תות.
שלב ראשון, ניילון נצמד לתבנית עגולה ומקשטים עם תותים לכל אורך ורוחב התבנית.
אחרי שגמרנו להכין את העוגה, מכסים אותה עם הניילון נצמד ומכניסים למקרר כדי שהעוגה תתייצב.
אחרי כמה שעות, מוציאים את העוגה, מניחים על צלחת הגשה והופכים את העוגה. היופי של העוגה נראה מיד.
תשמרו שתיים שלוש כפות ממוס הגבינה ותקשטו מסביב לעוגה כדי ליצור אפקט עוד יותר וואו. אני קישטתי עם דובדבנים, אתם יכולים לקשט כמובן עם תותים או כל מה שיעלה בדעתכם.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם–
האינסטגרם של סוויטדולי
תראו את היופי של העוגה לאחר החיתוך
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו71 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לתותים? בבקשה
מתכונים עם תותים
מחפשים עוד מתכונים לעוגות?לוחצים כאן
מתכונים לעוגות
עוגת בומב תותים עם מוס גבינה
עוגת בומב תותים עם מוס גבינה
סוויט דוליIngredients
לעוגה
- 4 ביצים
- חצי כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
מוס גבינה
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר
- 250 מל גבינת שמנת
- 250 מל גבינה לבנה 9%
- 500 גרם תותים
Instructions
הכנת העוגה
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף
- מוסיפים לאט לאט את הסוכר עד שהקצף בהיר ותפוח
- סוגרים את המיקסר
- בקערה מערבבים את החלמונים עם השמן ומיץ התפוזים לבלילה אחידה
- מוסיפים שתי כפות מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומערבבים להסמיך את התערובת
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים
- מוסיפים את תערובת הצהובים עם הקמח לתערובת החלבונים ומערבבים הכל ביחד לאט
- שהקצף לא ישבר, עד שכל הצהובים מעורבבים היטב עם החלבונים
- משמנים תבנית יוצקים פנימה אתת הבלילה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כארבעים דקות עד שהיא תופחת
- מוציאים ומקררים את העוגה היטב כך יהיה ניתן לחתוך אותה יותר קל
מוס הגבינה
- לקערת מיקסר יוצקים שמנת מתוקה וסוכר ומקצפים היטב לקצף יציב
- כשהקצף יציב מוסיפים את הגבינות ומערבבים שוב לתערובת אחידה ושומרים במקרר עד ההכנה
הכנת העוגה
- שוטפים תותים ומייבשים ופורסים לפרוסות עגולות ולרוחב התות ליצור צורה של פרח
- כדי שיהיה לכם יותר קל, תניחו את הקערה העגולה על קערה או סיר שהקערה לא תזוז
- מרפדים תבנית עגולה בניילון נצמד היטב
- מסדרים את התותים בתוך הקערה בצורה יפה
- ממלאים את כל הניילון הנצמד עם תותים
- מעבירים שלוש ארבע כפות של מוס הגבינה לתבנית התותים ומשטחים
- את העוגה שהתקררה פורסים לשתיים, חצי נשתמש באמצע העוגה ואת התחתית נשים מעל
- תעגלו עם סכין את הפינות מסביב כדי שהעוגה תוכל להיכנס לתבנית
- מניחים את העוגה על מוס הגבינה אין צורך להרטיב את העוגה
- יוצקים על העוגה עוד מהמוס
- חותכים תותים לקוביות קטנות ומפזרים על מוס הגבינה
- יוצקים עוד פעם מקרם הגבינה על קוביות התותים ומכסים אותם בקרם
- מניחים על הקרם את החלק התחתון של העוגה
- מהדקים היטב ומכסים עם ניילון נצמד ושמים במקרר להתייצבות למספר שעות
- כשהעוגה קרה, לוקחים צלחת הגשה והופכים את העוגה על צלחת ההגשה
- בגלל הניילון הנצמד העוגה תגלוש החוצה בקלות
- ניתן לקשט מסביב עם מוס גבינה ותותים. בתיאבון.