Go Back Email Link
עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי

עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי

סוויט דולי
עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי היא עוגת הבננות הכי טעימה שתכינו
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • חצי כוס סוכר חום
  • 50 גרם חמאה ללא מלח
  • 2 בננות חתוכות לעיגולים
  • 1.5 כוס קמח תופח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • רבע כפית קינמון
  • 1 כוס בננות מעוחות
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/3 כוס חלב
  • 1 כפית סוכר וניל

לציפוי מעל

  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף חמאה ללא מלח

Instructions
 

  • לחמם תנור ל – 160 מעלות.
  • בתבנית האפיה לפזר סוכר החום ומעל ריבועי חמאה.
  • להמיס במיקרו כדקה-דקה וחצי (לפי חוזק המיקרו) עד שהחמאה תימס לחלוטין.להוציא מהמיקרו  ולפזר מעל את עיגולי הבננות.
  • לערבב את כל החומרים הרטובים. בננות, ביצים, שמן וחלב לעיסה אחידה. להוסיף החומרים היבשים: קמח, סוכר, סוכר וניל, סודה לשתיה וקינמון. אני עבדתי עם מעבד מזון. בתחילה שמתי את הרטובים שני סיבובים, העיסה היתה אחידה הוספתי את כל החומרים היבשים ועוד שני סיבובים, המלית מוכנה. לא חייבים מעבד מזון אפשר עם קערה ומזלג.
  • בתבנית פיירקס בינונית אופים את העוגה.
  • את העיסה לשפוך על הבננות ולאפות בחום 160 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה. בודקים עם קיסם. מכניסים לעוגה. הקיסם יצא עם פירורים לחים? אפשר להוציא מהתנור.
  • לאחר שהעוגה התקררה, להפוך על תבנית הגשה, להמיס במיקרו סוכר חום שמנת מתוקה וחמאה, לערבב היטב עד שהסוכר נמס ולמזוג על העוגה.
  • עוגה חלום!!
Keyword עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי