לחמם תנור ל – 160 מעלות.
בתבנית האפיה לפזר סוכר החום ומעל ריבועי חמאה.
להמיס במיקרו כדקה-דקה וחצי (לפי חוזק המיקרו) עד שהחמאה תימס לחלוטין.להוציא מהמיקרו ולפזר מעל את עיגולי הבננות.
לערבב את כל החומרים הרטובים. בננות, ביצים, שמן וחלב לעיסה אחידה. להוסיף החומרים היבשים: קמח, סוכר, סוכר וניל, סודה לשתיה וקינמון. אני עבדתי עם מעבד מזון. בתחילה שמתי את הרטובים שני סיבובים, העיסה היתה אחידה הוספתי את כל החומרים היבשים ועוד שני סיבובים, המלית מוכנה. לא חייבים מעבד מזון אפשר עם קערה ומזלג.
בתבנית פיירקס בינונית אופים את העוגה.
את העיסה לשפוך על הבננות ולאפות בחום 160 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה. בודקים עם קיסם. מכניסים לעוגה. הקיסם יצא עם פירורים לחים? אפשר להוציא מהתנור.
לאחר שהעוגה התקררה, להפוך על תבנית הגשה, להמיס במיקרו סוכר חום שמנת מתוקה וחמאה, לערבב היטב עד שהסוכר נמס ולמזוג על העוגה.
עוגה חלום!!