Go Back Email Link
עוגת גבינה אפויה בעלי פילו

עוגת גבינה אפויה בעלי פילו

סוויט דולי
עוגת גבינה אפויה בעלי פילו מושלמת בטעמה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לעוגות גבינה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה עלי פילו שימרית
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 200 מל שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • רבע כוס קורנפלור
  • שמן למריחה על העלים
  • 2 כפות אבקת סוכר - לקישוט

Instructions
 

  • מקציפים את הביצים עם הסוכר וקצף אוורירי ותפוח
  • מוסיפים לתערובת הביצים את הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר וניל
  • מערבבים שני סיבובים
  • מוסיפים את האינטסנט פודינג והקורנפלור ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
  • פותחים את חבילת עלי הפילו ותחלקו אותה לשניים, חלק יהיה שכבה תחתונה וחלק עליונה
  • משמנים את התבנית ומניחים את דפי הפילו בתבנית
  • חלק מהדפים נותנים להם "לנזול' החוצה מהתבנית עם חלקם נעטוף את העוגה
  • משמנים כל דף פילו לפני שמניחים בתבנית
  • אחרי שהתבנית מוכנה, יוצקים את הבלילה לתוך התבנית
  • מכסים עם חלק מהעלים שמסביב ומוסיפים עוד עלי פילו
  • כל דף פילו משמנים ומניחים, חלק מקופלים, חלק מקומטים, זה מה שיוצר את הקסם של העוגה
  • משמנים את הדף העליון קלות ומכניסים לתנור
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כארבעים דקות
  • אחרי שלושים דקות העלים שלכם יהיו כבר שחומים תנמיכו את החום ל - 160 מעלות לעוד כעשר דקות אבל לא להוציא עדיין את העוגה מהתנור
  • מוציאים את העוגה ונותנים לה לנוח קצת בינתיים בוזקים עליה אבקת סוכר
  • ועם כל ביס אתם מרגישים חגיגה בלב. בתיאבון.
Keyword עוגת גבינה אפויה בעלי פילו