עוגת גבינה אפויה בעלי פילו הכנתי אחרי שקבלתי הודעה בפלפון ביום שישי בשתיים בצהרים. הילדים צריכים להגיע אני אחרי הבישולים והאפיות, יושבת בספה עם הנייד ואז מגיעה ההודעה.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
בבקשה תראו מה קיבלתי
בום! איך לא חשבתי על זה בעצמי! עוגת גבינה בתוך עלי פילו אמאלההה זה יהיה מושלם!
אתי היקרה, תודה רבה על רעיון נהדר.
כבר הרגשתי את הטעם של העוגה בפה, העפתי את הנייד מהיד ורצתי למקרר להוציא בצק פילו של שימרית מהמקרר.
כדי שיהיה לכם קל הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את העוגה.
אמא'לה ואבא'לה כמה שהעוגה הזו טעימהה~
בכוונה השארתי את העלים מסביב כדי שישחימו ויתפצחו.
בעבר הכנתי עוגה גבינה חמה – להיט! הנה תראו
החלטתי שאני מכינה כמעט את אותה העוגה,
כדי שתהייה קלה להכנה – והוספתי את עלי הפילו
תראו את היפהפייה לפני שנכנסה לתנור,
הדפים מונחים ברישול על העוגה
וזה מה שעושה אותה כל כך מקסימה!
תראו את היפהפייה שיצאה מהתנור,
עם הדפים שנשברים ויה-אללה שלכם כמה קשה להתאפק.
תשמעו סיפור, הכנתי את העוגה ובזמן שהילדים נכנסו
גלי אמרה "ואו אימוש איזה ריח משגע יש בבית"
סיפרתי להם על העוגה וחיכינו שתצא מהתנור,
כשהעוגה יצאה אמרתי להם שלא יעזו לגעת חייבת לצלם אותה.
צילמתי והוצאתי אותה בחזרה למטבח,
עוגת גבינה צריכה את הזמן שלה
אבל לפני שהצלחתי להגיד מילה
גלי כבר לקחה סכין ובום! פיצחה את הפילו
הגבינה היתה עדיין רותחת וקצת נזלה
זה לא הפריע לנוכחים לקחת את עלי הפילו וכמו חומוס להעמיס עליהם גבינה,
עוגה הורסת ומושלמת בטעמה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו68 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
לכן אני מזהירה, תנו לה לנוח קצת לפני שאתם מתנפלים עליה,
לא למקרר בשום פנים ואופן כי הדפים יהיה רכים
לחכות בסבלנות.
סט אפייה מושלם בחמישה חלקים חדש בסוויט!
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
עוגת גבינה אפויה חמה עטופה בעלי פילו
היא באמת עוגה מיוחדת במינה
ותודה לך מי שלא תהיי, ששלחת לי את הבקשה
וככה נולדה לה עוגה הורסת בטעמה.
עוגת גבינה אפויה בעלי פילו

עוגת גבינה אפויה בעלי פילו
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עלי פילו שימרית
- 250 גרם גבינת שמנת
- 200 מל שמנת חמוצה
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- רבע כוס קורנפלור
- שמן למריחה על העלים
- 2 כפות אבקת סוכר - לקישוט
Instructions
- מקציפים את הביצים עם הסוכר וקצף אוורירי ותפוח
- מוסיפים לתערובת הביצים את הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר וניל
- מערבבים שני סיבובים
- מוסיפים את האינטסנט פודינג והקורנפלור ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
- פותחים את חבילת עלי הפילו ותחלקו אותה לשניים, חלק יהיה שכבה תחתונה וחלק עליונה
- משמנים את התבנית ומניחים את דפי הפילו בתבנית
- חלק מהדפים נותנים להם "לנזול' החוצה מהתבנית עם חלקם נעטוף את העוגה
- משמנים כל דף פילו לפני שמניחים בתבנית
- אחרי שהתבנית מוכנה, יוצקים את הבלילה לתוך התבנית
- מכסים עם חלק מהעלים שמסביב ומוסיפים עוד עלי פילו
- כל דף פילו משמנים ומניחים, חלק מקופלים, חלק מקומטים, זה מה שיוצר את הקסם של העוגה
- משמנים את הדף העליון קלות ומכניסים לתנור
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כארבעים דקות
- אחרי שלושים דקות העלים שלכם יהיו כבר שחומים תנמיכו את החום ל - 160 מעלות לעוד כעשר דקות אבל לא להוציא עדיין את העוגה מהתנור
- מוציאים את העוגה ונותנים לה לנוח קצת בינתיים בוזקים עליה אבקת סוכר
- ועם כל ביס אתם מרגישים חגיגה בלב. בתיאבון.