Go Back Email Link
מתכונים לעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג

סוויט דולי
עוגת גבינה אפויה, עוגה רכה וחלומית עם שכבת מרנג הורסת
Prep Time 50 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Course מתכונים לעוגות גבינה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

שכבת הבצק

  • 100 גרם נטורינה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס קמח תופח - ללא גלוטן - ניתן להכין עם קמח תופח רגיל

שכבת הגבינה

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם שמנת חמוצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • רבע כוס חלב
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל

שכבת המרנג

  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר

Instructions
 

שלב ראשון – מכינים את הבצק

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה.
  • הבצק רך ונעים.
  • משמנים תבנית אפייה ומצפים את התבנית ואת הצדדים בנייר אפייה
  • מכניסים את התבנית למקרר עם הבצק

הכנת המלית

  • את החמאה החלמונים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
  • בקערה נפרדת לערבב את הגבינות ביחד
  • את הקורנפלור להמיס בחלב ולהוסיף לתערובת הגבינות
  • להוסיף את תערובת הגבינות למקסר ולערבב הכל ביחד
  • להוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר ולצקת את הגבינות על הבצק
  • לתנור שחומם מראש – בחימום למעלה ולמטה – לא טורבו – בחום של 180 מעלות, מכניסים את העוגה
  • אחרי עשר דקות להוריד את החום ל – 160 לעוד כשלושים-ארבעים דקות עד שהעוגה משחימה מעט למעלה
  • להשאיר את התנור דולק ולהוציא את העוגה

הכנת שכבת המרנג

  • מקציפים את ארבעת החלבונים הנותרים עם הסוכר לקצף חזק ויציב
  • מעבירים את קצף הביצים על העוגה. כל פעם כף או בשקית זילוף
  • מחזירים לתנור לעוד כ-15 דקות
  • מוציאים מהתנור, לא נוגעים בעוגה, מקררים אותה ואחרי זה מכניסים למקרר לפחות לחמש או שש שעות
  • אני יודעת שזה נורא קשה אבל רק ככה הטעמים בעוגה יהיו מושלמים!
  • אחרי שהעוגה ישנה היטב במקרר מוציאים אותה ומתחילים לחגוג
  • שיהיה חג שכולו שמחה אהובות ואהובים!
Keyword עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג