מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג ללא גלוטן

שתף
הדפסה
עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג
מה צריך

לשכבת הבצק
100 גרם נטורינה
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
50 גרם שקדים טחונים
2 חלמונים – 2 החלבונים נשתמש לקצף שלמעלה
1 כוס קמח תופח ללא גלוטן

שכבת הגבינה
100 גרם חמאה רכה מאד
1 כוס סוכר
3 ביצים
2 חלמונים

2 גבינה 5% – 500 גרם גבינה
1 שמנת חמוצה – 250 מל'
2 כפות קורנפלור + רבע כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל

שכבת מרנג
4 חלבונים
1 כוס סוכר

מה צריך

לשכבת הבצק
100 גרם נטורינה
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
50 גרם שקדים טחונים
2 חלמונים – 2 החלבונים נשתמש לקצף שלמעלה
1 כוס קמח תופח ללא גלוטן

שכבת הגבינה
100 גרם חמאה רכה מאד
1 כוס סוכר
3 ביצים
2 חלמונים

2 גבינה 5% – 500 גרם גבינה
1 שמנת חמוצה – 250 מל'
2 כפות קורנפלור + רבע כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל

שכבת מרנג
4 חלבונים
1 כוס סוכר

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג הכנתי לכבוד יום ההולדת של אחותי. אחותי אהובתי, חוגגת יומולדת והיא הכי אוהבת בעולם עוגות גבינה. אחרי שאחינו נפטר בלי הודעה מוקדמת, נשארנו שתינו ומאז יש לי חצי שני שהולך איתי לאורך כל הדרך.

היא מלפני, היא מאחורי ומכל צדדי שומרת עלי, דואגת לי, נו טוב אני אחותה הקטנה. לא יכולתי לייחל לאחות טובה ממנה. כולם מכירים את הלב הענק שלה ושלא כדרכי אני נשפכת אבל באמת מגיע לה.

החלטתי השנה להפתיע אותה ולהכין לה עוגת גבינה ליום ההולדת, אבל לא סתם עוגה.

עוגת גבינה ללא גלוטן, עוגת גבינה עם בסיס בצק פריך עם שקדים, עוגת גבינה נהדרת ללא הפרדת ביצים, עוגת גבינה עם חצי קילו גבינה בלבד.

אין אמבטיית מים, מערבבים את הגבינות וזהו.

עוגת גבינה אפויה עם ושכבת מרנג עוצרת נשימה. כל ביס מהעוגה הוא חגיגה לפה ולנשמה.

הכנתי לכם סרטון שתראו איך הכנתי את העוגה.

 

דגשים לעוגה:
1.יש לצפות את התבנית מסביב בנייר אפייה כדי שהעוגה תשב בבטחה.
2.אחרי שמכינים את הבצק, משטחים את הבצק על התבנית ומכניסים למקרר.
3.מכינים את בלילת הגבינות, יוצקים לתבנית ואופים בתנור.
4.אני אפיתי בחום למעלה ולמטה – לא טורבו.
5.את קצף הביצים למעלה שמים בסוף האפייה.
6.משאירים את התנור דולק, מצפים את העוגה בשכבת קצף הביצים ומחזירים את העוגה לתנור לרבע שעה נוספת.
7.כשהעוגה יוצאת מהתנור, לא נוגעים בה, מקררים ומכניסים למקרר לחמש-שש שעות לפחות. כן-כן נורא קשה אבל זה יעשה רק טוב לעוגה.
8.ממליצה בחום להסתכל בסרטון, שלב אחרי שלב אני מסבירה ומדגימה איך הכנתי את העוגה הנהדרת הזו.

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

 

עוגת הגבינה המופלאה הזו עם שכבת העננים מעליה
היא קסם של עוגה. כל ביס ממנה חגיגה לפה ולנשמה
ואני יודעת שתהנו ממנה.
תכינו, תשלחו לי תמונות או תייגו אותי ואשמח לפרסם את התמונות שלכם.

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג

עוד מתכונים לעוגות גבינה כאן
מתכונים לעוגות גבינה

עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג

 

סוויט טיפ:
תבנית 24
את התבנית יש לצפות בנייר אפייה.

סוויט טיפ:

מה צריך לעוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג?

לשכבת הבצק
100 גרם נטורינה
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
50 גרם שקדים טחונים
2 חלמונים – 2 החלבונים נשתמש לקצף שלמעלה
1 כוס קמח תופח ללא גלוטן

שכבת הגבינה
100 גרם חמאה רכה מאד
1 כוס סוכר
3 ביצים
2 חלמונים

2 גבינה 5% – 500 גרם גבינה
1 שמנת חמוצה – 250 מל'
2 כפות קורנפלור + רבע כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל

שכבת מרנג
4 חלבונים
1 כוס סוכר

שלב ראשון – מכינים את הבצק.

שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה.
הבצק רך ונעים.
משמנים תבנית אפייה ומצפים את התבנית ואת הצדדים בנייר אפייה.
מכניסים את התבנית למקרר עם הבצק.
בינתיים נכין את המלית.

את החמאה החלמונים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
בקערה נפרדת לערבב את הגבינות ביחד.
את הקורנפלור להמיס בחלב ולהוסיף לתערובת הגבינות.
להוסיף את תערובת הגבינות למקסר ולערבב הכל ביחד.

להוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר ולצקת את הגבינות על הבצק.
לתנור שחומם מראש – בחימום למעלה ולמטה – לא טורבו – בחום של 180 מעלות, מכניסים את העוגה.
אחרי עשר דקות להוריד את החום ל – 160 לעוד כשלושים-ארבעים דקות עד שהעוגה משחימה מעט למעלה.

להשאיר את התנור דולק ולהוציא את העוגה.

מקציפים את ארבעת החלבונים הנותרים עם הסוכר לקצף חזק ויציב.
מעבירים את קצף הביצים על העוגה. כל פעם כף או בשקית זילוף.
מחזירים לתנור לעוד כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור, לא נוגעים בעוגה, מקררים אותה ואחרי זה מכניסים למקרר לפחות לחמש או שש שעות.
אני יודעת שזה נורא קשה אבל רק ככה הטעמים בעוגה יהיו מושלמים!
אחרי שהעוגה ישנה היטב במקרר מוציאים אותה ומתחילים לחגוג.
שיהיה חג שכולו שמחה אהובות ואהובים!

 

 

 

 

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?