Go Back Email Link
עוגות לשבועות

עוגת גבינה אפויה בתבנית ג'חנון

סוויט דולי
עוגת גבינה אפויה בתבנית ג'חנון עוגת גבינה ללא גלוטן
Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course מתכונים לעוגות גבינה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 500 גרם גבינה שמנת 28%
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 200 מל שמנת חמוצה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • חצי כוס קורנפלור

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
  • את החלבונים שמים בתבנית מיקסר
  • את החלמונים בתבנית נפרדת
  • מקציפים את החלבונים. נותנים למיקסר לעבוד כחמש דקות
  • אחרי שהקצף שלנו בהיר מתחילים להוסיף את הסוכר בשלוש פעימות, כל פעם שליש
  • אחרי שכל הסוכר והקצף בהיר ותפוח סוגרים את המיקסר
  • בקערה מערבבים את הגבינות עם החלמונים והוניל לתערובת אחידה
  • אפשר להעביר את תערובת החלמונים לקערה נפרדת
  • מעבירים לאותה קערה את הגבינות, הביצים והוניל ומערבבים לבלילה חלקה
  • מוסיפים את האינסטנט פודינג ואת הקורנפלור לתערובת הגבינות והחלמונים ומערבבים הכל ביחד
  • כשהתערובת חלקה, מוסיפים שתי כפות מהחלבונים לתערובת ומערבבים במיקסר על מהירות איטית
  • מפסיקים את פעולת המיקסר ומעבירים את החלבונית, בפעמיים לבלילה
  • כל פעם מבליעים את החלבונים בתנועות עדינות לתוך תערובת הגבינות
  • משמנים את תבנית הג'חנון
  • מרפדים בנייר אפייה וגם מסביב לדפנות ומשמנים היטב
  • מעבירים את הבלילה לתבנית הג'חנון, עם כפית משטחים למעלה, דופקים את העוגה
  • עוטפים את העוגה מבחוץ בנייר כסף
  • מכניסים את העוגה לתנור ל"אמבטיית מים"
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, חום עליון ותחתון מכניסים את את העוגה לתבנית שטוחה
  • יוצקים בזהירות כ-2 כוסות מים לתבנית מסביב
  • האדים יעשו לעוגה יופי של מסג' והיא תהייה רכה ונפלאה
  • אחרי עשר דקות מנמיכים את האש ל - 160 מעלות ואופים עוד כשעה ורבע
  • אחרי שעה ורבע מכבים את התנור. לא פותחים את הדלת!
  • משאירים את העוגה בתנור עוד כשעה
  • אחרי שעה מוציאים ומעבירים למקרר לפחות ל - 4 שעות לספיגת טעמים
  • היא רכה, היא חלומית, היא נהדרת, חג שמח!
Keyword עוגת גבינה אפויה בתבנית ג'חנון