עוגת גבינה אפויה בתבנית ג'חנון היא עוגת גבינה ללא גלוטן, עוגה גבינה רכה, גבוהה שכל ביס ממנה הוא עננים בפה.העוגה שלכם לשבועות.
עוגת גבינה אפויה שהכנתי לכם מדריך מסודר שלב אחרי שלב איך מכינים.
בואו תראו איך בסרטון איך הכנתי
את העוגה הכנתי בתבנית ג'חנון, שהיא נוחה לעבודה, היא לא קפיצית וככה העוגה נשארת שלמה ואחידה בגודלה.
חשוב מאד לרפד את התבנית. ריפדתי בנייר אפייה מסביב וגם מתחת, גם בגלל שהעוגה תופחת בזמן האפייה ואחרי שהעוגה נאפת, קל מאד להוציא אותה מהתבנית כי היא מחליקה מהתבנית החוצה.
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
את העוגה אופים ב"אמבטיית מים" בתנור שזה אומר שהעוגה נאפת על תבנית עם מים.
עוטפים את התבנית מסביב בנייר כסף, מה שנותן לדפנות העוגה להישאר לבנות.
כדי שיהיה לכם קל, תעטפו את העוגה עם נייר כסף
תעבירו את העוגה לתבנית ורק אחרי זה תמזגו את המים לתבנית.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
אופים את העוגה בתנור עם חום עליון ותחתון 180 מעלות כעשר דקות
אחרי עשר דקות מנמיכים את חום התנור ל – 160 מעלות ואופים כשעה ורבע.
אחרי שעה ורבע, מכבים את התנור ולא פותחים!
משאירים את העוגה עוד כשעה בתנור, האדים יעשו לה מסג' מעולה
והיא תהייה רכה בדיוק כמו ביס של עננים.
מוציאים מהתנור אחרי שעה, מקררים בחוץ ומכניסים למקרר לעוד 4 שעות לפחות,
רק אחרי זה מתחילים לחגוג עליה.
עוד מתכונים לעוגות גבינה תמצאו כאן
מתכונים לעוגות גבינה
אני פיזרתי עליה רק אבקת סוכר
אתם יכולים להוסיף קצפת, אבל היא נהדרת גם ככה.
היא רכה, עסיסית, נפלאה!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו90 כאן- מתכונים לווטצא'פ
ממשיכים עם מבצעי שבועות
לא צריך ללכלך כוסות וכפיות, מניחים על המשקל את הקערה, על המשקל ומאפסים אחרי כל מצרך!
משקל דיגיטלי עד 5 ק"ג
עוגת גבינה בתבנית ג'חנון – עוגה קלאסית נפלאה לשבועות
עוגת גבינה אפויה בתבנית ג'חנון

עוגת גבינה אפויה בתבנית ג'חנון
סוויט דוליIngredients
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 500 גרם גבינה שמנת 28%
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 200 מל שמנת חמוצה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- חצי כוס קורנפלור
Instructions
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- את החלבונים שמים בתבנית מיקסר
- את החלמונים בתבנית נפרדת
- מקציפים את החלבונים. נותנים למיקסר לעבוד כחמש דקות
- אחרי שהקצף שלנו בהיר מתחילים להוסיף את הסוכר בשלוש פעימות, כל פעם שליש
- אחרי שכל הסוכר והקצף בהיר ותפוח סוגרים את המיקסר
- בקערה מערבבים את הגבינות עם החלמונים והוניל לתערובת אחידה
- אפשר להעביר את תערובת החלמונים לקערה נפרדת
- מעבירים לאותה קערה את הגבינות, הביצים והוניל ומערבבים לבלילה חלקה
- מוסיפים את האינסטנט פודינג ואת הקורנפלור לתערובת הגבינות והחלמונים ומערבבים הכל ביחד
- כשהתערובת חלקה, מוסיפים שתי כפות מהחלבונים לתערובת ומערבבים במיקסר על מהירות איטית
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומעבירים את החלבונית, בפעמיים לבלילה
- כל פעם מבליעים את החלבונים בתנועות עדינות לתוך תערובת הגבינות
- משמנים את תבנית הג'חנון
- מרפדים בנייר אפייה וגם מסביב לדפנות ומשמנים היטב
- מעבירים את הבלילה לתבנית הג'חנון, עם כפית משטחים למעלה, דופקים את העוגה
- עוטפים את העוגה מבחוץ בנייר כסף
- מכניסים את העוגה לתנור ל"אמבטיית מים"
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, חום עליון ותחתון מכניסים את את העוגה לתבנית שטוחה
- יוצקים בזהירות כ-2 כוסות מים לתבנית מסביב
- האדים יעשו לעוגה יופי של מסג' והיא תהייה רכה ונפלאה
- אחרי עשר דקות מנמיכים את האש ל - 160 מעלות ואופים עוד כשעה ורבע
- אחרי שעה ורבע מכבים את התנור. לא פותחים את הדלת!
- משאירים את העוגה בתנור עוד כשעה
- אחרי שעה מוציאים ומעבירים למקרר לפחות ל - 4 שעות לספיגת טעמים
- היא רכה, היא חלומית, היא נהדרת, חג שמח!