Go Back Email Link
עוגת גבינה וחמאת בוטנים קרה ללא אפייה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים קרה ללא אפייה

סוויט דולי
עוגת גבינה וחמאת בוטנים קרה ללא אפייה עוגה שמכינים בחצי שעה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 5 hours
Total Time 6 hours 28 minutes
Course מתכונים לעוגות גבינה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

בסיס

  • 200 גרם ביסקוויטים מרוסקים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס חמאת בוטנים קלאסית JIF

מלית גבינה וחמאת בוטנים

  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • 500 מל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס חמאת בוטנים קלאסית - 250 גרם
  • רבע כוס חמאת בוטנים שברי בוטנים

ציפוי

  • 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • 3 כפיות סוכר
  • רבע כוס חמאת בוטנים
  • רבע כוס חמאת בוטנים עם שברים

Instructions
 

  • במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים
  • לאחר שהביסקוויטים מרוסקים מוסיפים את החמאה המומסת ואת חמאת הבוטנים ומערבבים הכל ביחד
  • אפשר לשמור 2-3 כפות מפירורי הביסקוויטים בצד לקישוט העוגה בסוף, או להכנת כדורי חמאת בוטנים לקישוט
  • מצפים תבנית עם נייר אפייה
  • משטחים את פירורי הביסקוויטים על גבי התבנית, אפשר ליצור חומה מסביב, לא חייבים
  • שמים את העוגה בינתיים במקרר
  • מערבבים את גבינת המסקרפונה עם אבקת הסוכר והווניל לבלילה אחידה
  • יוצקים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה עם סוכר ושני סוגי חמאת הבוטנים
  • מקציפים לקצף אוורירי ותפוח
  • עוצרים את פעולת המיקסר. לקערת המיקסר מוסיפים את תערובת הגבינות, שני סיבובים שהבלילה תהייה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית עם הביסקוויטים ומעבירים למקרר לפחות ל-6 שעות אין צורך בהקפאה, הגבינה יציבה גם לאחר קירור במקרר.

ציפוי העוגה

  • מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ורבע כוס חמאת בוטנים לקצף בהיר
  • מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד
  • מוסיפים עוד רבע כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים לקערת המיקסר ומקציפים
  • עכשיו יש לנו שני מרקמים של קצפת עם חמאת בוטנים
  • מקשטים את העוגה עם שני הצבעים של חמאת הבוטנים כמו שאתם אוהבים
  • ניתן להכין כדורי חמאת בוטנים ולקשט מעל, וגם עם פרורי הביסקוויטים. חג JIF טעים!
Keyword עוגת גבינה וחמאת בוטנים קרה ללא אפייה