עוגת גבינה וחמאת בוטנים ללא אפייה, היא עוגה נפלאה המשלבת את הטעם העשיר של הגבינה עם חמאת הבוטנים המלוחה וכל ביס זו חגיגה בפה. עוגת גבינה ידועה במרקם הקרמי והחלק שלה, וחמאת בוטנים מוסיפה לו עוד שכבה של עניין. היא מקנה לעוגה טקסטורה מעט יותר גרגירית ומוסיפה לה גוון של חמימות. אני הכנתי את העוגה עם ממרח הבוטנים הכי טעים שיש!
חמאת הבוטנים של jif שהיתרון העצום היא ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל, עם מרקם קרמי וחלקלק שמתגלגל על הלשון. בנוסף, יש גם חמאת בוטנים של jif עם שברי בוטנים בתוך הממרח שזה בכלל שוס היסטרי. אני הוספתי כמובן את הממרח הזה לחגיגה.
מסתבר ש jif חמאת הבוטנים מספר 1 בארה"ב כבר לפני 60 שנה וזה הפך להיות הממרח האהוב ביותר בכל בית בארה"ב. אני השתמשתי בשני הסוגים של הממרחים כדי להשיג עוגה מושלמת בטעמה. המבוגרים והילדים יעופו עליה.
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות כמה קל להכין את העוגה
כמה הנחיות כדי שהעוגה שלכם תצא מושלמת.
אני השתמשתי בגבינת מסקרפונה וככה העוגה עומדת כמו בטון. אין צורך בג'לטין או תוספות אחרות. אפשר כמובן להכין את העוגה לפני החג ולהקפיא עם הקישוטים, ביום ההגשה להוציא להפשרה למקרר.
בתחתית העוגה, עירבבתי פירורי ביסקוויטים עם תערובת של חמאת בוטנים מה שמוסיף טעים עשיר לעוגה.
את הגבינה מערבבים עם חמאת בוטנים קלאסית. אני הוספתי עוד רבע כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים כדי שהביס שלנו יהיה עוד יותר מעניין.
הקישוטים על העוגה עשויים כולם משני הסוגים של חמאת הבוטנים jif. את כמות הקצפת מחלקים ל-2 חלק מקציפים עם חמאת הבוטנים הקלאסית, והחצי השני עם חמאת הבוטנים עם שברי בוטנים. יוצא ואו!
אתם יכולים לפזר על העוגה גם מעט מתערובת הביסקוויטים שהכנתם, או להכין כדורי חמאת בוטנים, אין סוף לאפשרויות.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
אמרתי לכם שהעוגה עומדת בטון בזכות המסקרפונה? בבקשה, תראו איזה עוגה נפלאה ומיוחדת תהייה לכם לשבועות
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
קוצץ חדש ונהדר למטבח
עוגת גבינה עם חמאת בוטנים
שכל ביס חגיגה בפה
הפרסום בשיתוף jif
עוגת גבינה וחמאת בוטנים קרה ללא אפייה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים קרה ללא אפייה
סוויט דוליIngredients
בסיס
- 200 גרם ביסקוויטים מרוסקים
- 50 גרם חמאה מומסת
- חצי כוס חמאת בוטנים קלאסית JIF
מלית גבינה וחמאת בוטנים
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 500 מל שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כף סוכר
- 1 כוס חמאת בוטנים קלאסית - 250 גרם
- רבע כוס חמאת בוטנים שברי בוטנים
ציפוי
- 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
- 3 כפיות סוכר
- רבע כוס חמאת בוטנים
- רבע כוס חמאת בוטנים עם שברים
Instructions
- במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים
- לאחר שהביסקוויטים מרוסקים מוסיפים את החמאה המומסת ואת חמאת הבוטנים ומערבבים הכל ביחד
- אפשר לשמור 2-3 כפות מפירורי הביסקוויטים בצד לקישוט העוגה בסוף, או להכנת כדורי חמאת בוטנים לקישוט
- מצפים תבנית עם נייר אפייה
- משטחים את פירורי הביסקוויטים על גבי התבנית, אפשר ליצור חומה מסביב, לא חייבים
- שמים את העוגה בינתיים במקרר
- מערבבים את גבינת המסקרפונה עם אבקת הסוכר והווניל לבלילה אחידה
- יוצקים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה עם סוכר ושני סוגי חמאת הבוטנים
- מקציפים לקצף אוורירי ותפוח
- עוצרים את פעולת המיקסר. לקערת המיקסר מוסיפים את תערובת הגבינות, שני סיבובים שהבלילה תהייה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית עם הביסקוויטים ומעבירים למקרר לפחות ל-6 שעות אין צורך בהקפאה, הגבינה יציבה גם לאחר קירור במקרר.
ציפוי העוגה
- מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ורבע כוס חמאת בוטנים לקצף בהיר
- מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד
- מוסיפים עוד רבע כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים לקערת המיקסר ומקציפים
- עכשיו יש לנו שני מרקמים של קצפת עם חמאת בוטנים
- מקשטים את העוגה עם שני הצבעים של חמאת הבוטנים כמו שאתם אוהבים
- ניתן להכין כדורי חמאת בוטנים ולקשט מעל, וגם עם פרורי הביסקוויטים. חג JIF טעים!