Go Back Email Link
עוגת גבינה וקארד לימון

עוגת גבינה וקארד לימון

סוויט דולי
עוגת גבינה אפויה ונימוחה נפלאה בטעמה עם שכבת פודינג לימון הורסת בטעמה
Prep Time 50 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים לעוגות גבינה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 100 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 100 גרם שקדים טחונים דק
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס קמח תופח

שכבת הגבינה

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 250 גרם גבינה מסקרפונה
  • 250 גרם גבינה 5%
  • 250 גרם שמנת חמוצה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל

שכבת קארד לימון

  • 1 קליפת לימון מגורדת
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מיץ לימון סחוט
  • 30 גרם חמאה
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • 3 חלמונים
  • 1 ביצה

שכבת קצפת

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר

Instructions
 

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה.
  • הבצק רך ונוח לעבודה
  • משמנים תבנית אפייה ומצפים את התבנית ואת הצדדים בנייר אפייה.
  • מכניסים את התבנית למקרר עם הבצק ומכינים את המלית
  • את החמאה הביצים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
  • מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים הכל ביחד במהירות איטית
  • מוסיפים את האינטסנט פודינג וניל לתערובת ומערבבים על לקבלת עיסה אחידה
  • מוציאים את העוגה עם הבצק מהמקרר
  • יוצקים את הבלילה על תחתית העוגה ומכניסים לאפייה בתנור
  • לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, פס למעלה פס למטה, מכניסים את העוגה
  • אופים עשר דקות ומנמיכים את האש ל - 160 מעלות
  • אופים כארבעים דקות עד שהעוגה תופחת
  • סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כחצי שעה בתנור
  • מוציאים, מקררים ומעבירים למקרר לקירור לפחות 4-5 שעות
  • מכינים את קארד הלימון
  • במעבד מזון טוחנים את קליפת הלימון עם הסוכר עד לקבלת אבקה דקה.
  • בסיר קטן שמים את הסוכר והלימון, מוסיפים חמאה ומיץ הלימון ומבשלים עד שהכל נמס והופך לנוזל.
  • מערבבים את החלמונים, ביצה ושמנת מתוקה לעיסה אחידה
  • מנמיכים את האש, כשהסוכר נמס ויש לנו בלילה, מוסיפים את החלמונים והשמנת ומערבבים
  • מערבבים מהר שלא תהייה לנו חביתה חס וחלילה
  • מערבבים הכל ביחד עד שהפודינג מסמיך
  • מורידים מהאש ממשיכים לערבב עד שאין גושים
  • מעבירים לקערה ומכניסים לקירור במקרר
  • ביום ההגשה - מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר
  • מקשטים את העוגה מסביב עם שכבת קצפת ובאמצע יוצקים את הקארד לימון
  • אפשר לעשות עוד קישוט באמצע עם הקצפת הנותרת
  • מכניסים למקרר ונותנים לעוגה להתקרר עוד כשעה שעתיים עד ההגשה
  • עוגה מופלאה בטעמה!
  • מזל טוב אחותי אהובתי!
Keyword עוגת גבינה וקארד לימון