שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה.
הבצק רך ונוח לעבודה
משמנים תבנית אפייה ומצפים את התבנית ואת הצדדים בנייר אפייה.
מכניסים את התבנית למקרר עם הבצק ומכינים את המלית
את החמאה הביצים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים הכל ביחד במהירות איטית
מוסיפים את האינטסנט פודינג וניל לתערובת ומערבבים על לקבלת עיסה אחידה
מוציאים את העוגה עם הבצק מהמקרר
יוצקים את הבלילה על תחתית העוגה ומכניסים לאפייה בתנור
לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, פס למעלה פס למטה, מכניסים את העוגה
אופים עשר דקות ומנמיכים את האש ל - 160 מעלות
אופים כארבעים דקות עד שהעוגה תופחת
סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כחצי שעה בתנור
מוציאים, מקררים ומעבירים למקרר לקירור לפחות 4-5 שעות
מכינים את קארד הלימון
במעבד מזון טוחנים את קליפת הלימון עם הסוכר עד לקבלת אבקה דקה.
בסיר קטן שמים את הסוכר והלימון, מוסיפים חמאה ומיץ הלימון ומבשלים עד שהכל נמס והופך לנוזל.
מערבבים את החלמונים, ביצה ושמנת מתוקה לעיסה אחידה
מנמיכים את האש, כשהסוכר נמס ויש לנו בלילה, מוסיפים את החלמונים והשמנת ומערבבים
מערבבים מהר שלא תהייה לנו חביתה חס וחלילה
מערבבים הכל ביחד עד שהפודינג מסמיך
מורידים מהאש ממשיכים לערבב עד שאין גושים
מעבירים לקערה ומכניסים לקירור במקרר
ביום ההגשה - מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר
מקשטים את העוגה מסביב עם שכבת קצפת ובאמצע יוצקים את הקארד לימון
אפשר לעשות עוד קישוט באמצע עם הקצפת הנותרת
מכניסים למקרר ונותנים לעוגה להתקרר עוד כשעה שעתיים עד ההגשה
עוגה מופלאה בטעמה!
מזל טוב אחותי אהובתי!