עוגת גבינה וקארד לימון או פודינג לימון, תקראו לזה איך שאתם אוהבים, הכנתי במיוחד לכבוד יום ההולדת של אחותי-אהובתי.
יצאה עוגה חלום! שכבת הקארד לימון או הפודינג לימון עדינה בטעמה ובשילוב עם עוגת הגבינה והקצפת – מושלמת!
אחותי משתגעת על עוגות גבינה ובשנה שעברה הכנתי לה עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג
השנה הכנתי את העוגה באופן דומה, אפילו יותר קלה הכנה אבל הוספתי למעלה קרם לימון הורס בטעמו. עדין-עדין שמשתלב נהדר עם הקצפת.
תקראו לו קרם פודינג לימון, תקראו לו קארד לימון, תקראו איך שרוצים הוא פשוט חלום!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לראות איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי את העוגה בשלבים והכנתי לכם סרטון מדוייק איך הכנתי את העוגה
ראשית הכנתי את עוגת הגבינה עם תחתית הבצק שקדים.
מצפים את התחתית עם הבצק ומכניסים למקרר.
בינתיים מכינים את העוגה.
לא צריך להפריד ביצים, הכל ביחד לקערה ויש לנו מלית מופלאה של גבינה אותה יוצקים על העוגה ולתנור.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו80 כאן- מתכונים לווטצא'פ
את פודינג הלימון מכינים מבושל
שמים בסיר את המצרכים
ועל אש קטנה מערבבים
עד שהעיסה נעשית סמיכה
ומכניסים למקרר
מסביב לעוגה הזלפתי קצפת
כי הטעמים של הקארד עם הקצפת
יהיו מושלמים
ואת פודינג הלימון הוספתי באמצע
של הקצפת, אב בסוף הוספתי עוד זר של נשיקות קצפת באמצע.
עוד מתכונים לעוגות גבינה כאן
מתכונים לעוגות גבינה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תראו כמה שהיא יפה
ו-ואו כמה שהיא טעימה!
עוד מתכונים לשבועות כאן
מתכונים לשבועות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מזל טוב אחותי אהובתי
שתמיד נחגוג ביחד
עם ביסים מתוקים.
עוגת גבינה וקארד לימון

עוגת גבינה וקארד לימון
סוויט דוליIngredients
- 100 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- 2 חלמונים
- 1 כוס קמח תופח
שכבת הגבינה
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 250 גרם גבינה מסקרפונה
- 250 גרם גבינה 5%
- 250 גרם שמנת חמוצה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
שכבת קארד לימון
- 1 קליפת לימון מגורדת
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס מיץ לימון סחוט
- 30 גרם חמאה
- חצי כוס שמנת מתוקה
- 3 חלמונים
- 1 ביצה
שכבת קצפת
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכר
Instructions
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה.
- הבצק רך ונוח לעבודה
- משמנים תבנית אפייה ומצפים את התבנית ואת הצדדים בנייר אפייה.
- מכניסים את התבנית למקרר עם הבצק ומכינים את המלית
- את החמאה הביצים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
- מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים הכל ביחד במהירות איטית
- מוסיפים את האינטסנט פודינג וניל לתערובת ומערבבים על לקבלת עיסה אחידה
- מוציאים את העוגה עם הבצק מהמקרר
- יוצקים את הבלילה על תחתית העוגה ומכניסים לאפייה בתנור
- לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, פס למעלה פס למטה, מכניסים את העוגה
- אופים עשר דקות ומנמיכים את האש ל - 160 מעלות
- אופים כארבעים דקות עד שהעוגה תופחת
- סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כחצי שעה בתנור
- מוציאים, מקררים ומעבירים למקרר לקירור לפחות 4-5 שעות
- מכינים את קארד הלימון
- במעבד מזון טוחנים את קליפת הלימון עם הסוכר עד לקבלת אבקה דקה.
- בסיר קטן שמים את הסוכר והלימון, מוסיפים חמאה ומיץ הלימון ומבשלים עד שהכל נמס והופך לנוזל.
- מערבבים את החלמונים, ביצה ושמנת מתוקה לעיסה אחידה
- מנמיכים את האש, כשהסוכר נמס ויש לנו בלילה, מוסיפים את החלמונים והשמנת ומערבבים
- מערבבים מהר שלא תהייה לנו חביתה חס וחלילה
- מערבבים הכל ביחד עד שהפודינג מסמיך
- מורידים מהאש ממשיכים לערבב עד שאין גושים
- מעבירים לקערה ומכניסים לקירור במקרר
- ביום ההגשה - מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר
- מקשטים את העוגה מסביב עם שכבת קצפת ובאמצע יוצקים את הקארד לימון
- אפשר לעשות עוד קישוט באמצע עם הקצפת הנותרת
- מכניסים למקרר ונותנים לעוגה להתקרר עוד כשעה שעתיים עד ההגשה
- עוגה מופלאה בטעמה!
- מזל טוב אחותי אהובתי!