Go Back Email Link
עוגת גבינה ללא גלוטן בתבנית גדולה

עוגת גבינה ללא גלוטן בתבנית גדולה

סוויט דולי
עוגת גבינה ללא גלוטן בתבנית גדולה עוגה נמסה בפה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 47 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוגות גבינה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 250 גרם גבינת שמנת 25%
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 200 מל' שמנת חמוצה
  • חצי כוס קורנפלור

לציפוי

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  • מעבירים לקערת המיקסר את החלבונים ומתחילים להקציף
  • נותנים למיקסר לעבוד לפחות שלוש דקות ואז מתחילים להוסיף את סוכר הוניל והסוכר בכמה פעמים
  • מקציפים את החלבונים לקצף יציב וחזק
  • לאחר ההקצפה, מעבירים את החלבונים המוקצפים לקערה אחרת
  • מעבירים את החלמונים לקערת המיקסר ומקציפים אותם שתי דקות
  • מוסיפים את הגבינות ומקציפים הכל ביחד לתערובת חלקה
  • את הקורנפלור יש לנפות דרך מסננת שלא יהיו גושים לתוך הבלילה ולערבב הכל ביחד
  • לתוך תערובת הגבינות והחלמונים מעבירים חלק מהחלבונים ומערבבים הכל ביחד
  • מעבירים את החלבונים לתוך התערובת בפעמיים
  • מערבבים את כל הבלילה לתערובת אחידה, לא לבחוש מהר אבל גם לא לאט, תנועות עטיפה מה שנקרא.
  • משמנים תבנית ויוצקים את הבלילה לתבנית
  • מחממים תנור ל - 180 מעלות
  • מכינים בתנור "אמבטיית מים" בתבנית תנור גדולה יוצקים מים 
  • מעבירים את התבנית עם העוגה לתוך התנור החם ואופים כחמישים דקות
  • אחרי חמישים דקות סוגרים את התנור, נותנים לעוגה לנוח קצת ואפשר להוציא אותה החוצה
  • אחרי שהתקררה מעבירים למקרר לכמה שעות שתתייצב ולא נוגעים בה
  • כשהעוגה קרה, מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ומצפים את העוגה
  • אני "קישקשתי' על העוגה קרם טופי. עוגה חלום!
Keyword עוגת גבינה ללא גלוטן בתבנית גדולה