Go Back Email Link
עוגת גבינה פירורים אפויה חלומית

עוגת גבינה פירורים אפויה חלומית

סוויט דולי
עוגת גבינה פירורים אפויה חלומית עוגה נוסטלגית נהדרת לשבועות ולכל השנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לשבועות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

שכבת הבצק

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת אפייה

שכבת הגבינה

  • 750 גרם גבינה 9%
  • 200 מל' שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • חצי כוס קורנפלור

שכבת פירורי גבינה למעלה להוסיף

  • 50 גרם שקדים מולבנים
  • 1 כוס קמח רגיל

Instructions
 

  • מתחילים להכין את העוגה עם שכבת הפירורים
  • שמים במיקסר ביצים, סוכר, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד
  • אחרי מספר דקות מוסיפים את הקמח ואת השקדים הטחונים ומערבבים לבלילה אחידה
  • מחלקים את הכמות לחצי
  • משמנים תבנית ומעבירים את מחצית מכמות הבלילה לתבנית
  • מעבירים את התבנית לקירור במקרר
  • מקציפים שלוש ביצים עם כוס סוכר וסוכר וניל לקצף בהיר
  • מוסיפים את הגבינות ומוסיפים גרידת לימון ומערבבים
  • מוסיפים לבלילת הגבינות את האינסטנט פודינג והקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה
  • מוציאים מהמקרר את העוגה עם תחתית הפירורים ויוצקים את בלילת הגבינה
  • לחצי השני של הפירורים מוסיפים כוס קמח ושקדים מולבנים ומערבבים לבלילה אחידה
  • מפזרים את הפירורים למעלה על העוגה, מצפים את כל העוגה בפירורים
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה
  • אחרי 10 דקות מנמיכים את חום התנור ואופים על 160 כחמישים דקות
  • סוגרים את חום התנור ומשאירים את העוגה בתנור כחצי שעה
  • מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ולמקרר לכמה שעות, שהעוגה תתייצב
  • כל ביס חגיגה בפה, נפלאה בטעמה. חג שמח!
Keyword עוגת גבינה פירורים אפויה חלומית