Go Back Email Link
עוגת גבינה תפוחים וקצפת

עוגת גבינה תפוחים וקצפת

סוויט דולי
עוגת גבינה תפוחים וקצפת שעוגה חגיגה בפה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 250 גרם פתי בר - שרוול אחד
  • 100 גרם חמאה
  • 3 תפוחים ירוקים
  • חצי כוס סוכר חום
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%-9%
  • 3 250 מל' שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר

Instructions
 

  • מרסקים את הביסקוויטים לפירורים
  • ממיסים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
  • מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה בתחתית ובצדדים
  • משטחים את הביסקוויטים בתבנית ויוצרים חומה מסביב לתבנית
  • שמים את העוגה בינתיים במקרר
  • מתחילים להכין את הרוטב טופי. בסיר ממיסים סוכר חום עם חמאה לבלילה אחידה
  • כשהסוכר נמס מוסיפים קינמון ומערבבים
  • מוסיפים כוס אחת של שמנת מתוקה ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה וסמיכה
  • מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות
  • מעבירים את התפוחים לסיר עם הרוטב טופי ומערבבים היטב את התפוחים על הרוטב
  • אחרי שכל התפוחים כוסו ברוטב, מוציאים את תבנית הביסקוויטים מהמקרר
  • מסדרים את התפוחים והרוטב על תחתית הביסקוויטים
  • שומרים כשתי כפות מרוטב הטופי לקישוט העוגה בסוף
  • אפשר לשמור גם מספר פלחי תפוחים לקישוט
  • שומרים את התבנית בצד ומכינים את בלילת הגבינה
  • מקציפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל לקצף בהיר ונפוח
  • מוסיפים את הגבינה וכוס אחת משמנת מתוקה ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים אינטסנט פודינג וניל ומערבבים לתערובת אחידה
  • יוצקים את התערובת על שכבת התפוחים
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה
  • אופים כחמישים דקות
  • מוציאים מהתנור ומקררים לפחות חמש שעות במקרר
  • מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפיות סוכר ומצפים את העוגה
  • מקשטים את העוגה עם שאריות רוטב הטופי והתפוחים
  • וכשהאורחים מתעלפים מתענוג אתם יודעים שהצליח לכם. חג שמח!
Keyword עוגת גבינה תפוחים וקצפת